• Szorongás,idegesség

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztele Doktor Nő!55 éves özvegy asszony vagyok.2016-BAN A férjem 57 évse korában halt meg. Már korábban is voltak idegrendszeri problémáim az akkori munkahelyem miatt de ez a férjem halálával csak fokozódott. A körztei orvos FRONTIN 05MG-OS tablettát írt fel 3xi -et naponta. Már több mint 10 éve szedem.Állandóan csak azt hallom a környezetemben,hogy ez sok.Próbáljak leszokni róla.Tavaly egy időben a déli adagnak csak a felét vettem be de csak kinlódtam kb 3 hétig s aztán vissza álltam az eredeti adagra.Én gyógyszertári asszisztens vagyok s láttam,hogy hányan szedik ezt a gyógyszert s még komolyabbakat is. Azt is tudom,hogy hírtelen nem szabad abbahagyni a szedését. Az lenne a kérdésem,hogy ez hosszú távon okoz e valami problémát?Nagyon stresszes a mostani életem is és a magány úgy érzem megöl.Ezért szakember tanácsa nélkül nem mernék változtatni az adagon.Voltam már neurológusnál aki Xanax sr 0.5-ös tabl és még hangulatjavítót is javasolt citalopránt,de én ezt nem mertem szedni.Egyszer vettem be egy fél szemet s borzasztó mellékhetást tapasztaltam tőle így nem mertem tovább szedni féltem,hogy valami bajom lesz tőle.Kérem válaszoljon,hogy szedhetem e így tovább vagy hogyan lehetne leálni róla vagy legalább is csökkenteni az adagit ha ez egyáltalán szükséges.Válaszát előre is köszönöm.Tisztelettel. Margit.

        Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza a gyógyszer függőség témában

        Kedves Kérdező ! A benzodiazepin hatóanyagú gyógyszerekhez hozzászokás, függőség alakulhat ki.Ezért a betegnek fokozatosan emelnie kell az adagot, hogy a kívánt szorongáscsökkentő hatás kialakuljon.Ez a jelenség Önnél nem észlelhető. Lehetséges, hogy biológiai függés nem, inkább a pszichés függőség az, ami miatt az adag csökkentésekor rosszul érzi magát. Nem gondolom, hogy feltétlenül le kellene állnia a gyógyszerrel.Viszont 2 x 0,5 mg Xanax SR tablettával a bevitt dózist 0,5 mg-al csökkenteni lehetne anélkül, hogy a gyógyszer vérszint csökkenése érezhető feszültséget okozna.Levelére még annyit reagálnék,hogy szerencsére,a magány kellemetlen dolog, de nem öl.Ezt csak a maga helytelen negatív gondolkodása sugallja. Igyekezzen pozitívabban gondolkodni, és feldolgozni azt a veszteséget, amit a férje halála Önnek okozott. Minden jót kívánok.Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2019. február 28., 08:49; Megválaszolva: 2019. február 28., 11:23

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        A nyaki lordosis elsimult. CV.-VII. a csigolyák peremei megnyúltak, itt a zárólemezek enyhén megnyúltak CII.-III. korong centrálisan enyhén elődomborodik CIV.-V. korong ellapult,körkörösen mérs.fokban előboltosulnak.Döntően meszes...
        Tisztelt Doktornő! Panaszom 2018 novemberében kezdődött bal oldali fülzúgással, ami azóta állandósult. Ehhez 2019 márciusában szédülés és járásbizonytalanság társult, ami az elmúlt hetekben súlyosbodott. Illetve tarkótáji lökést...