• Derealizáció vagy más?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Doktornő! olyan kérdéssel fordulok Önhöz, hogy már régebben is 5-10 éve előfordult olyan velem, hogy sétálok akárhol vagy vagyok akárhol, és mintha egy pillanatra kikapcsolna az agyam hirtelen enyhén rosszul leszek, be kell csuknom a szemem, mert olyan mintha a valóság nem is valódi lenne ( közben pontosan tudom hol vagyok mit csinálok kivel vagyok), ez tart egy-két pillanatig utána minden jó. Most egy hónapja viszont ha rá gondolok erre az érzésre rögtön előjön, és folyamatosan tart. Csak akkor múlik el ha nagyon benne vagyok a munkában vagy elfoglalom magam. 1 hónapja enyhe pánikbetegséget állapítottak meg nálam, mert az elmúlt 2 éven nagyon stresszes volt, már változtattam a dolgokon, életmódot is váltottam, Egyelőre gyógyszert nem szedek rá, pszichológushoz járok, mert a szorongásomon úrrá tudok még lenni. Laborjaim rendbe vannak, koponya MRI-n voltam, ott annyit láttak hogy az agyalapimirigyem kicsit nagyobb a megszokottnál, és hogy sejthető egy 5 mm-es ciszta az agyállományban. Lehet összefüggésben ez a rosszullét a pánikkal? Bár régen amikor mint írtam szintén néha előfordult ilyen, akkor nekem az ég világon még semmi bajom nem volt, vidám, optimista voltam akkor is. Igazából a szorongásom félelmeim már ez az állapot okozza, hogy mi lehet a hátterében, hiszen régen is rámtört ilyesmi amikor még nem voltam pánikos. Milyen vizsgálat lenne célszerű erre, ami megnyugvást adhat számomra? Köszönöm!

        Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza a epilepszia témában

        Kedves Kérdező! Neurológiai szempontból epilepszia betegség kizárandó. Vizsgálat:EEG, lehetőleg polygraphiás 24 órás monitorozás. Minden jót kívánok. üdvözlettel: dr.Szappanos Zsuzsanna


        Kérdés: 2019. február 18., 09:20; Megválaszolva: 2019. február 18., 18:28

      • Kérdések és válaszok a témakörben: