• Mitől szédülök?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt doktor Úr/Nő! Kb. 2-3 hete szédülést érzek, fejfájást és hányingerem is többször van.Előfordult az is hogy olyan erzésem volt, mintha a talaj mozogna a lábam alatt és nem tudok megállni egy helyben. Sokszor ég a gyomrom, étvágytalan vagyok. Kb.1- 1, 5 évvel ezelőtt is volt szédüléses panaszom, voltam neurológián ahol csináltak koponya ct-t is de az semmit nem mutatott. Labort kb 2 hete csináltak, abban sincs különösebb eltérés. A neurológiáról tovább nem küldtek, azt mondták nincs semmi komolyabb problémám. Esetleg migrain, de ezzel nem foglalkoztak. Szédülésem független a helyzetváltoztatástól, ülve és állva is kellemetlen. Pár napja rosszabb, naponta többször is érzem. Emelett érzek még szemnyomást mintha meg lenne erőltetve a szemem, illetve a fülemben is sokszor érzem ezt a nyomást. Szemészeten is voltam kb.1 éve, ott se találtak semmit, ahogy fül-orr- gégészeten sem. Vérnyomásom 100 alatt szokott lenni, a pulzusom inkább magasabb, általában 80-90 felett van. Egyéb betegségem nincs. Dohányzom kb. 3 éve, most döntöttem el hogy leteszem mert biztos hogy az nem tesz jót. Remélem tud nekem valahogy segiteni, mert már nem tudom milyen úton idnuljak el vagy mi okozhatja a tüneteimet. Tisztelettel: egy aggódó fiatal hölgy

        Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza a szédülés témában

        Kedves Kérdező! A dohányzás abbahagyását teljes erőből támogatom. A panaszai ezzel, és az idegességgel függhetnek össze. Sokan nem gondolnak arra, hogy a cigaretta okozhatja a panaszaikat, nincsenek tisztában azzal, hogy gyakorlatilag folyamatosan mérgezik magukat, így a szervezetüket állandó védekezésre késztetik. Akaraterő, persze szükséges. Minden jót kívánok. Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna


        Kérdés: 2019. február 04., 14:53; Megválaszolva: 2019. február 07., 10:34

      • Kérdések és válaszok a témakörben: