• Kamraszarvak 9-10mm baba

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Doktornő! Maja babám, most 4, 5hónapos. 1 hónapos korában voltunk a kötelező koponya uh.-n. Akkor megállapították, hogy a kamrák közti távolság 7mm. Emiatt visszahívtak minket. A mai nap voltunk újra, és így szól a lelet: Középállású kamra rendszer. A frontális kamraszarvak jelenleg 9-10mm-ek, az elöző vizsgálathoz képest kicsit tágabbak. Amennyire ez megitélhető (viszonylag szűk kutacs) egyéb kóros nem ábrázolódott. A továbbiakban gyermekintézményben célzott vizsgálat javasolt. Sajnos ma már nem rendelt a gyerekorvos, így holnap tudok csak emiatt intézkedni nála, de nagyon megijedtem.:( Legyen kedves kifejteni, mégis van e félni valóm, és mik a további teendők. Amellett, Maja egészséges, vidám kisbaba. A korához megfelelő mozgással rendelkezik, semmivel sincs lemaradva. Sőt.. Előre is köszönöm a segítségét!

        Dr. Kerekes Éva válasza a koponya UH témában

        Kedves anyuka! Remélem, már bejutott az orvosához. Hogy probléma-e vagy nem az adott lelet, ezt így a gyermek vizsgálata nélkül nem lehet megítélni. Gyermekorvosa minden bizonnyal megszervezi minden szükséges vizsgálatát, és ha Maja élénk és vidám, akkor nagyobb baj nem valószínű. Megnyugtató eredményeket és felhőtlen babázást kívánok!


        Dr. Kerekes Éva
        neurológus, gyermekneurológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Kerekes Éva

        Kérdés: 2019. január 15., 16:41; Megválaszolva: 2019. január 28., 15:03

      • Kérdések és válaszok a témakörben: