• Szédülés, fülzúgás

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő, Az alábbi problémával fordulok Önhöz. Lassan 1 éve már, hogy elkezdtem érezni a szédülést, először nem tudtam pontosan leírni de azóta már a sok-sok orvoshoz járás során "megtanultam" értelmezni a jeleket. Folyamatosan zúg a fülem vagy fejem, nincs már olyan nap hogy ez ne lenne így ezen kívül pedig a szédülés is itt van. olyan érzés mint amikor szivacson lépkedne az ember, ülve, állva, fekve pedig lefelé vagy éppen balra húzó érzésem van. A lábaim és kezeim gyengék. Van olyan mikor a szemem is káprázik. Ezeket a tüneteket mozgó járművön (buszon, villamoson, autóban) nem érzem, ott olyan mintha semmi "probléma" nem lenne. 2 éve volt egy kb 3 hétig tatró jobb fül teljes bedugulásom egy megfázásból adódóan, ami magától és valószínű az antibiotikumoktól elmúlt. Az elmúlt hónapokban rengeteg orvoshoz voltam, mindenhonnan negatív leletekkel jöttem el. Szemészet, fül-orr gégészet, speciális otoneurológiai vizsgálat (itt a vélemény: Cervitalis vertigo et nystagmus), hallásvizsgálat, neurológiai vizsgálat (Bisoprolol sandoz 2, 5mg reggel fél a vérnyomás magas per értékére), carotis UH, gerincröntgen (a nyaki lordosis íve kiegyenesedett), pajzsmirigy UH és vérvétel, endokrinológia, egyéb vérvétel (D vitamin elégtelen), Idegsebészet + agyi MR, angiológia belgyógyász, EKG. A legtöbb oros egyensúlyzavart írt véleménynek. 10x fiziko, 10xTOs torna, 10xhétmasszázs. Pszichológusnál is jártam már miután a háziorvosom kifogyott az ötletekből. Most egy újabb 10x nyakmasszázsra járok, de jelenleg ez is eredménytelen. Próbáltuk az eply manővert és hasonló mozgásokat is. Jelenleg a szédülés (egynsúlyzavar) és fülzúgás egyre gyakoribb nyugalmi helyzetben is (3 hete itthon pihenés). Nagyon várom szakvéleményét és tanácsát merre tudok még tovább menni. Köszönettel! Karolina

        Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza a szédülés témában

        Kedves Kérdező! Azt gondolom, egyelőre ne menjen több orvoshoz. Az eddigi vizsgálatok negatívak. Miért kellene tovább kutakodni? A leírt kellemetlen érzés nem szédülés, hiszen mozgás közben egyáltalán nem jelentkezik.Én a stressz eredetet tartanám valószínűnek. Életmódváltozás, aktív mozgás, kikapcsolódás, a betegségtudat csökkentése nagyon jó hatású lenne. Minden jót kívánok. Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2018. december 05., 12:07; Megválaszolva: 2018. december 06., 06:49

      • Kérdések és válaszok a témakörben: