• Nyakmerevség, nyakfájdalom, bizonytalanságérzés. Mi állhat a háttérben?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő! Már közel egy-másfél éve érzek a nyaki gerincem tájékán erőteljes merevséget, néha olyan intenzíven, hogy szinte alig tudom mozgatni a fejemet. Egyre gyakrabban erős fájdalmat is érzek ugyanezen a részen, amely időközönként a tarkómra is kiterjed. Emellett az elmúlt pár napban a fej és az arc enyhe zsibbadása is jellemző volt, ami elég ijesztő tünet, és abszolút nem tudtam hova tenni a dolgot. Ezen kívül rendszeres a bizonytalanságérzés, helyzetérzékelés zavara, de olykor a vertigo is, főleg járás közben. A napokban fogom felkeresni a háziorvosomat, de addig is Öntől szeretném megkérdezni, hogy van-e okom aggodalomra, és mi a teendő ebben az esetben? MR esetleg nyaki CT vizsgálat?

        Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza a Nyaki fájdalom témában

        Kedves Kérdező! A leírt panasza miatt kérjen a háziorvosától beutalót neurológiai szakrendelésre.Szükséges lenne mindenekelőtt egy fizikális neurológiai vizsgálat. Ennek alapján dönt a szakorvos, hogy milyen vizsgálat szükséges, és beutalóval is ellátja.21 éves korban az Önéhez hasonló panaszokat legegyszerűbb esetben mozgásszegény életmód, sok számítógép előtti tanulás, munka, esetleg egyéb kiváltó ok is magyarázhatja. Minden jót kívánok. Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna


        Kérdés: 2018. november 12., 19:47; Megválaszolva: 2018. november 13., 06:49

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Hüvelygomba és fogamzásgátló
        Online konzultáció
        Milyen az online konzultáció megítélése itthon? Bíznak benne az emberek?
        Allergiás?
        Nem az orrunk az egyetlen testrész, amely allergia esetén érintett lehet.