• Száj- és arcferdeség, idegrendszeri probléma?

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        Kedves doktornő! Kisfiamnak a héten volt középfülgyulladása a bal fülén, antibiotikumot szedtünk, kedden felszúrták a fülét. Ma azt tapasztaltam, hogy síráskor és nevetéskor furcsán eltorzult az arca, a jobb szemén a szemhéja összehúzódott, szinte csak egy rés volt a jobb szeme. Ezzel egyidejűleg a szája is elferdült, a jobb szája sarka felfelé húzódott. Az arcának az egész jobb oldala mintha összerándult volna. Nagyon megijedtem a látványtól. Utána rövid idővel elmúlt ez az állapot, de most este megint láttam, mikor elkezdett hisztizni. Lehet összefüggésben a fülgyulladással vagy valamilyen idegrendszeri probléma? Esetleg gyógyszer mellékhatás? El kellene mennünk neurológushoz? Kecskemétiek vagyunk, itt a neurológián szerintem minimum egy hónap a várakozási idő (a kislányommal voltunk már lázgörcs miatt). Kérem segítsen, hogy mit kellene tennünk. Köszönöm válaszát előre is.

        Dr. Kerekes Éva válasza a szájferdeség témában

        Tisztelt Anyuka! Nagyon sajnálom, későn vettem észre a kérdést, az én hibámból válaszolok későn, lehet hogy a helyzet már megoldódott.... Nem kizárt, hogy a jelenségnek van köze a bal középfül-gyulladáshoz, de nem biztos, viszont én mindenképpen javasolnám a neurológiai vizsgálatot..Ha nem tud bejutni a gyermekneurológiára, próbálja meg az epilepszia szakrendelést- a panasz egyes 6 éves korban tipikus (és gyógyulással járó) epilepszia szindrómára emlékeztet.. Az epilepszia szakrendeléseken olyan neurológus rendel, aki a gyermekkori epilepsziában is jártas. Nem szeretném megijeszteni, de érdemes neurológussal konzultálni. Negatív leleteket és gyógyulást kívánok!


        Dr. Kerekes Éva
        neurológus, gyermekneurológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Kerekes Éva
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2018. október 12., 20:15; Megválaszolva: 2018. október 20., 18:30

      • Kérdések és válaszok a témakörben: