• Porckorongsérv

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! A ct leletemen a következő szerepel: "A lumbalis lordosis kiegyenesedett, egyhe balra convex scoliosis látható. Az L.III-IV. és L.IV-V-ben körkörös discus protrusio figyelhető meg, amely enyhe szűkületet okoz. Az L.V-S.I. résben medialis discus hernia látható, amely a durazsákon compressio okoz, mk. oldali forament enyhén szűkíti." Az lenne a kérdésem, hogy az Ön véleménye szerint ez mennyire súlyos, illetve, hogy fiatalon ez még visszafordítható-e, ill. milyen kilátásaim vannak a jövőt illetően (pl.gyemekvállalás esetén). Előre is nagyon szépen köszönöm a segítségét!

        Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza a ágyéki porckorong betegség témában

        Kedves Kérdező ! A CT felvételek szerint az ágyéki porckorongok gyengülése több csigolya közti résben is fennáll. A III-IV, és a IV-V csigolya között a porckorongok ellapultak, anyaguk gyenge, vízhiányos. terhelés hatására a helyzet rosszabbodása elképzelhető, de biztosat mondani nem lehet. Az LV-SI. közti porckoron kitüremkedés már sérvnek tekinthető, mely az ideggyököket még nem éri el, de a csontos csatornát, ahonnan ezek az idegek kilépnek, már szűkítik mindkét oldalon. Ezt a leletet kellene egybevetni az Ön panaszaival, de arról nem írt.Nem minden elváltozás okoz ugyanis biztosan klinikai tüneteket is. Nem törvényszerű, hogy a terhesség a gerincen degeneratív eltéréseket okozzon, de meglévő gyengeség esetén a plusz teher okozhat problémát.Ezek az elváltozások már nem fordíthatók meg, a jövőben a rosszabbodás megelőzésével kellene foglalkozni. Minden jót kívánok. Üdvözlettel. Dr.Szappanos Zsuzsanna

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2018. október 10., 10:24; Megválaszolva: 2018. október 11., 09:54

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés