• Mitől lehet mindennapos elesés, fejtraumák. rövid ideig tartó eszméletvesztés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! 36 éves vagyok. 32 éves korom óta epilepsziás. Súlyos epilepsziával kezeltek 21 évvel ezelőttig. Elmúlt 1 hónapban indokolatlan napi többszöri eleséseim vannak, fejsérüléseim, orrcsonttörés, ajakrepedés és kevésbé súlyosak ha nincsenek mellettem.De vannak petit rohamaim is ezek mellett 2 hónapja amik folyamatosak sokszor. Testvérem biciklis bukósisakját kell használom ha ki kellek az ágyból. Mindenhova kísérettel mehetek csak de még ekkor is történt elesés. A Holter EKG min. 58 szívfrekvenciát átl.75 és max 141 szívfrekvenciát mutatót más negatív vagy egyéb eltérést nem találtak. Vérnyomásom 78 pulzus amikor először mérték 100/70 volt 78 pulzussal másodjára 80/50 sok folyadékot javasoltak. Régebben max. 110/70 volt a vérnyomásom bár sokszor volt jóval 70 alatt elmúlt hetekben a hetekben 80-97 a felső értékem és 50-60-nál nem nagyobb. Pulzusom az jó. vagyok biztos benne, hogy epilepsziai. Szerintem más neurológiai vagy szívvprobléma. A neurológusom szerint QT eltérést okozhat a Kventiax gyógyszer amit pszichózisra szedek..Egyik epiepsziai gyógyszerem Depakine Chrono 300 mg szintje 33, 4 az étkezés előtti 50-100 referencia értékhez képest. 1.1.1m5 tablettát szedek belőle Epilepszia egyéb Lamotrigion Orion 100 mg 1-0-1, 5 Rivotril 1-0-1, 5. Most a Rivotril 2x0, 5-tel meg a Déli Depakine lett megemelve.Kicsit több, mint 4 évig jól voltam.Ön szerint mitől lehet? Nem akarok ágyhoz kötve lenni állandóan és mások segítségére támaszkodni.

        Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza a elesések témában

        Kedves Kérdező! Epilepszia és pszychosis együttes fennállásakor sokszor nem könnyű a rosszuĺlétek közül megmondani, mi okozza.Tartok tőle, hogy ezt még az Önt jól ismető kezelöorvosának is fejtörést okoz.Egy bizonyos, hogy álló helyzetben a 70 körüli felső értéke kórosan alacsony. Megtisztelő, hogy kérdésével hozzám fordult, de ennél többért forduljon a kezelőorvosához. Minden jót kívánok.Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2018. október 01., 21:00; Megválaszolva: 2018. október 04., 05:36

      • Kérdések és válaszok a témakörben: