• Folyamatos végtagzsibbadás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Doktornő! Másfél éve kezdődött, hogy néha zsibbadt a karom vagy a lábam. Rövid ideig tartott, spontán múlt. Tavaly ősszel a zsibbadás folyamatossá kezdett válni, mostanra már tényleg a nap 24 órájában jelen van. Leginkább a lábaim zsibbadnak, olykor a karom, de változó, hogy melyik, és a zsibbadás erőssége is. Néha gyengébb, de már gyakran olyan erős, hogy az enyhe fájdalomig fokozódik. Háziorvosom teljes vérképet csináltatott, ami rendben volt, illetve neurológushoz küldött. Ő fizikális vizsgálattal semmiféle eltérést nem talált. Más tünetem (látásproblémák, végtaggyengeség, bizonytalanság, fejfájás, memóriazavar stb.) nincs. A nyakam és a hátam évek óta fáj, de többnyire nem spontán, csak masszírozásra, nyomogatásra, ezzel - bár zavar, de - együtt tudok élni. Nagyobb fizikai megterhelés után a derekam szokott fájni, de nem erősen. Egyszer volt (másfél éve) egy komolyabb idegbecsípődés a derekamban. Túlsúlyom nincs, a testmozgást a rendszeres túrázás jelenti. A neurológus koponya és nyaki MR-vizsgálatra küldött, amire néhány hetet még várnom kell. Sajnos ahogy közeledik a vizsgálat időpontja, egyre inkább aggódom, hogy nincs-s valami komolyabb betegségem. Itt idegrendszeri, agyi elváltozásokra gondolok. A tüneteim alapján ez lehetséges? Vagy valószínűbb valamilyen gerincprobléma? Utóbbi okozhat ilyen kiterjedt és tartós zsibbadást? Nagyon köszönöm válaszát!

        Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza a zsibbadás témában

        Kedves Kérdező! Mindenképpen meg kéne várni az MRI vizsgálatok eredményét. Ha a fizikai vizsgálata nem mutatott semmit, a panaszok hátterében súlyos eltérés nem valószínű, aggodalmaskodása indokolatlan. Mindenesetre addig is próbálja meg a fizikai terhelést csökkenteni. Minden jót kívánok. Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2018. szeptember 29., 11:54; Megválaszolva: 2018. október 02., 06:43

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktornő! Az alábbi EEG leletet kaptam. 10-12 cps alfa háttértev. foly. beta kev. Frontálisan alacsony szapora el. aktivitás. Szemnyitás deszinkronizál. Hv alatt bal oldalon fronto-centrálisan ill. centro-parietálisan teta potenciálok...
        Márc.1-én született a kisunokám. Első perctől kezdve nyitott volt mindkét kézfeje, és nem szorította ökölbe, ahogy az általában normális a pici újszülötteknél szokás.Nem is fogott rá, ha tenyerébe tettük az ujjunkat. Most már, hogy...
        Tisztelt Doktor Úr! 2017 őszén kezdődött a kálvárián. Vacsora után, minden előzmény nélkül, elkezdett velem forogni a nappali és sugárban hánytam. Másnap délután a sürgősségin kötöttem ki, kaptam infúziót, minden vizsgálatot...
        Tisztelt Válaszadó! Gondozott SM beteg vagyok, Lemtrada kezelést kapok. Az idei koponya MRI leletben a következőket írják: Anatómiai variáció: partialis empty sella. A jobb arteria vertebralis mérs. gracilis. A jobb ACP döntően a communicans...
        Üdvözletem! 7 hete egyik reggel jobbra forgó szédülésre ébredtem. Aznap kb. tízszer hánytam. A forgó szédülés ágyban fekve is tartott. Hallásom jó volt, szemtekerezés nem volt. 3 nap elteltével már csak szédülékenység volt, viszont...
        Tisztelt Dr nő! Azt szeretném kérdezni mennyire számit ez súlyos maradványtünetnek ami megmaradt ilyen kisebb mimikai hibák ,és igazából hány % os állapotnak felel meg kb amit leirok sajnos fotóbol többet nem engedett feltölteni egynél ,2012...
        Kedves Doktornő! Ma kaptam ezt a leletet. Szeretném tudni, hogy mit jelent. előre is köszönöm. A kamrarendszer normális helyzetű és tágasságú. A külső liquortér megtartott.Bal oldalon frontalisan éles szélű többgócú t2 hyperintenzitás...
        Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! Az alábbi dolgok miatt neurológiai vizsgálatra megyünk, de megerősítest esetleg véleményt szeretnék kérni addig is. Gyermekem lassan 3 hónapos lesz. Kedetben rengeteget sírt, de 1 hónapos kora után ez...
        Cranio-cervicalis átmenet szabályos. A nyaki lordosis íve kissé kiegyenesedett. A csigolyatestek magassága és jelintenzitasa normalis. A C V.discus mérsékelt körkörös protrusiót mutat. A C VI.discuson széles alapú jobb oldali lateralis...
        Kedves Holgyem/Uram 24 hetes kismama vagyok. Amikor teherbe estem, tavaly Decemberben, bedagadt a nyelvgyokom, amely problemaval 3 magan uton elerheto ful orr gegesz szakorvost is felkerestem, de mind ugyanazon a velemenyen volt, miszerint a problema nem...

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        A nemzet háziorvosa
        Várják a háziorvosokról és a nővérekről szóló történeteket.
      • Infografika és videó
      • Hirdetés