Baba furcsa szemmozgás

Tisztelt Doktornő! Kisfiam a 39. a 39. héten kis súllyal (2360 gramm) született, 9/10-es Apgarral, teljesen egészségesen. A terhességem végig panaszmentes volt, elvileg a méhlepény kis mérete miatt nem hízott már a végén a baba. Jelenleg 5 hónapis lesz és körülbelül 1 hónapja furcsa szemmozgásai vannak. Amikor már fáradt és nyűgös és sír, olyankor becsukja a szemét, de nem teljesen és ilyenkor látni lehet, hogy a szembogara teljesen elmozdul lefele, szinte csak a szeme fehérje látszik ki. Ha rászólok akkor azonnal rám néz és csak akkor csinálja, ha már álmos. Agyi UH negatív lett szerencsére, gyerekorvosunk szerint ez normális. Önnek mi a véleménye erről? Jelezhet ez idegrendszeri problémát? Köszönöm a segítségét!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Kerekes Éva válasza szemmozgás témában

Tisztelt anyuka! A fentiek alapján teljesen normális jelenségről lehet szó szerintem is. Vegye fel videóra, és mutassa meg a gyermekorvosnak a felvételt - remélhetően minden rendben van.

Kérdés: 2018. április 14., 21:48; Megválaszolva: 2018. április 14., 21:58
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Gyógyszerek szedése, vérnyomás
Agykamra tágulat
Nyomás érzet
Étkezés után vérnyomás esés?
MR eredmeny