demyelinisatios betegség

Tisztelt Szakértő! 2014.02.hó kettős látással kerültem kórházba, ami kb. 1 hónap alatt elmúlt. MR felvételen demyelinisatios betegségre jellemző fehérállományi gócokat láttak. Erre a betegségre utaló panaszaim nem voltak, ezért mellékleletnek tekintették. 2016. 11. hó-tól jo. oldali lábfájdalom, lábfej „csapódás” miatt szinte minden reumatológiai kezelést megkaptam, eredménye nem volt, ágyéki CT, MR készült, idegsebészeti vélemény szerint műteni nem kell. 2017. 05. hó járási nehézség, jo. oldali lábfájdalom, lábfej csapódás, jobb kar gyengesége miatt neurológiai kezelés: szteroid lökésterápia. CT, MR felvételek készültek, továbbra is a demyelinisatios betegség jelei láthatók. Gyógyszerek: D3 Vitamin, Mydeton, Aspirin protect Infúziót követő 2 hét után javulás, majd visszaesés. 2017. 10. hó neurológiai kezelés: szteroid lökésterápia. CT, MR felvételek készültek, a korábbi laesikok mellett aktív demyelinisatiora utaló kontraszhalmozódást nem azonosítottak. Multiplex demyelinisatios gócok a hídban, a nyúltvelőben, a gerincvelőben, a kisagyban és mindkét cerebralis hemispheriumban. Összehasonlítva a korábbi képekkel, érdemi változás nem látható. Gyógyszerek: D3 Vitamin, Baclofen 10mg, Aspirin protect 3 héttel az infúzió után érdemi változás nincs, őt inkább rosszabb az állapotom. Testtömeg indexem: 26 Rendszeresen tornázom, sokat mozgok. Hová fordulhatnék, ahol más kezelést is alkalmaznak, illetve komplexen nézik a problémáimat, akár kísérleti programban is részt vennék. Előre is köszönöm a válaszát. Üdvözlettel

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Kerekes Éva válasza demyelinisatio témában

Tisztelt Érdeklődő!

Úgy gondolom, jól kezelik, hiszen maradványtüntek nélkül gyógyul, az Mr-en nincs progresszió. A már kialakult demyelinisatio az MR képen meg szokott maradni.

A kórkép nem SM, nem SM eredetű demyelinisatioban más típusú kezelést sehol sem alkalmaznak. SM esetében alkalmaznak más típusú kezelést, ott folynak kísérletek. Nagyobb megyei kórházakban és Klinikákon vannak Neuroimmun szakrendelések, oda fordulhat beutalóval, ha nem bízik saját neurológusában. Remélem, megnyugtató válaszokat kap majd.

Kérdés: 2017. október 30., 19:39; Megválaszolva: 2017. november 02., 19:39
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Neurológiai eredmény
Kedves Doktornő! Lenti eredményt kaptam ma az MRI vizsgálatom után. Mivel csak jövő héten megyek vissza kontrollra így nagyon hálás lennék ha...
Sclerosis multiplex - lehet kezdeti...
Tisztelt Doktornő! Szeretném a véleményét kérni, hogy lehet-e ez sm kezdeti státusza, vagy utalhat-e bármire? Kullancs vérvétel alapján...
MRI kielemézében kérem segítene...
A külső és belső liquor-terek megtartott tágasságúak. A középvonal nem diszlokált. Bal oldalon a nyúltvelő területén 3mm-es, T2 súlyozott és...
MIért én?
SM? Kedves Doktornő/Dokto Úr. Lehet, hogy szokványos az én problémám, de azért szeretném kikérni a véleményét. 40 éves nő...
Sclerosis multiplex lehet vagy nem?
Tisztelt Doktor Ur/Nö! 2001 karacsonyan hirtelen a jobb kezemen 3 ujj teljesen elgyengült, a kis, gyürüs, es mutato.Nem lebenult, nem elzsibbadt, hanem...