nyaki érelmeszesedés

Tisztelt Doktornő! A nyaki ultrahang a következőt mutatta ki: Carotisok lefutása normális, az oszlás szokványos magasságban van. ACC-ben bo-n distalisan IM: 1, 6 mm, mk, bulbusban durva meszes plakkok, szabad lumen bo-n 2, jo-n 3, 5 mm Szükség van műtétre ön szerint?

Dr. Kerekes Éva válasza agyérbetegség témában

Tisztelt Érdeklődő!

Így nem tudom megítélni. Műtéti indikáció akkor áll fenn, amikor a carotis interna (ACI) nevű eren (és nem más ér! nem az arteria carotis communis (ACC) , nem a media interna (IM) ) átmérőjéhez képest 70-95%-os szűkületre utaló sebesség- gyorsulást detektálható.

Mivel az ACI nincs megemlítve, gondolom, nem kell megműteni.

Kérdés: 2016. március 20., 08:28 ;Megválaszolva: 2016. március 20., 23:19
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
EEG Lelet értkékelése
Oxigénhiány
Ajánlás kérése
MR vizsgálat kiértékelés
Lüktető fejfájás egy pontban?