Epilepszia és agyi aneurysma

Tisztelt Doktor nő! Volt egy 4*3mm-es agyi aneurysmam, amit sikeresen elzártak katéteresen, fém szállal töltötték fel. Műtét után úgy keltem hogy a bal oldalon nem éreztem a kezem. Lebénult, illetve a lábam is gyengébb volt. Végeztek koponya mrat, vérzés nem történt, hanem egy vérrög alakult ki és az zárta el az egyik eret, gyorsan rehabilitálódtam szerencsére, napi 1aslirints szedek. 3hónap múlva kontroll érfestésre kell mennem vissza. Szerencsére semmi nem maradt vissza, mindenem ugyan úgy mozog mint korábban. A kérdésem ami aggaszt, hogy mostanában egy egy pillanatra mintha vibrálna a szemem egy apró ponton. Semmilyen más tünetem nincs. Ettől a műtéttől nagyobb az esélyem ezután az epilepsziára vagy sem? Az ACI C6 szakaszát műtötték. Az agyvérzére sem nagyobb az esélyem igaz? Az érfestés letemen az áll hogy a többi eremen sem tágulat, sem szűkület sem vérzésre utaló dolog nem látható.Kissé aggódó vagyok:)köszönöm szépen válaszát!

Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza ACI aneuryza témában

Kedves Kérdező!

Köszönet a műtétet elvégző orvos teamnek, az aneuryzmát sikeresen "ártalmatlanná" tették. Mint az MRA vizsgálat kimutatta, egyéb helyeken sem másik aneuryzmza, sem egyéb rendellenesség nincs.Ha a kezdeti tünetek idején nem volt epilepsziás rosszulléte, akkor ennek most, a sikeres műtét után már igen csekély a valószínűsége. A pillanatnyi szem vibrálás egészen biztosan nem az, legvalószínűbb, hogy semmi jelentősége nincs. Ne aggódjon!

Minden jót kívánok. Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna

Kérdés: 2016. március 10., 16:50 ;Megválaszolva: 2016. március 11., 05:46
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
EEG Lelet értkékelése
Oxigénhiány
Ajánlás kérése
MR vizsgálat kiértékelés
Lüktető fejfájás egy pontban?