MR eredmény

Tisztel Doktornő! Az alábbi leletet kaptam natív MR után, hosszú fejfájás és szédülés miatt (az orvos szerint BPPV) , a véleményét szeretném kérni, mit takarhatnak a leírtak: Multiplanaris T1, T2, FLAIR, DWI készültek. A külső és belső liquorterek szabályos tágasságúak, középvonali áttolás nincs. A bal oldalkamra elülső szarva mellett 2db pontszerű Flair jelintenzív góc van. Az agyállományban egyebütt körülírt kóros jelintenzitás eltérés nem látszik. A kisagy-híd szöglet mindkét oldalon szabályos megjelenésű. A cranocervicalis átmenet ép. Orvosi vélemény: Pontszerű bal oldali fehérállományi gócok (Fazekas 1) . Klinikai jelentőségük bizonytalan. Utánkövetés a klinikumtól függően javasolta.

Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza MRI lelet témában

Kedves Kérdező!

Az MRI lelet negatív. Mint ahogy a véleményező orvos is írja, a pontszerű elváltozásoknak klinikai jelentősége nincs.

Azt gondolom, ha a másodlagos fejfájás okai is ki lettek zárva, tanácsos lenne szakorvoshoz fordulni a terápiás javaslat ügyében. Nem biztos ugyanis, hogy az Ön fejfájását a fájdalomcsillapítók szedése meg fogja oldani.

Minden jót kívánok. Üdvözlettel. Dr.Szappanos Zsuzsanna

Kérdés: 2016. február 15., 15:01 ;Megválaszolva: 2016. február 16., 11:19
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
MR eredmény értékelése
Soliter fehérállományi góc bal oldalt a frontális, subcorticalis régióban. Mit jelent ez konkrétan?
MR lelet értelmezése
Ez a lelet távleletezéssel készült: Koponya MR vizsgálat: axiális T2, FLAIR, DW, SWI, coronalis T2, sagittalis 3D T1, 3D TOF MRA, valamint...
Koponya Mr lelet
Tisztelt Doktor nő/úr! Szédüléses, fejfájásos panaszok miatt történt neurológiai vizsgálat, a doktornő MR vizsgálatot rendelt, mivel szinte...
Mi a külömbség a két MR...
2017-ben agyi MR vizsgálat a fehérállományban a kamrák mellett magas jeladásu gócokat látott. Orvosi vélemény.: Chronicus vascularis...
Mr lelet-Szifilisz
Kedves Doktornő! 2018 nyarán szifiliszt diagnosztizáltak nálam a kellő kezelést megkaptam. Sajnos gyanítható hogy a fertőzöttségem már kb 8éve...