Myasthenia gravis

Tisztelt Doktor Nő! 2015 júliusában mellkas CT készült, melyet Myasthenia gravis gyanú miatt készítettek, és a felvételeken a felső-elülső mediastinumban 3, 5 x 2, 5 x 1, 5 cm-es thymus maradvány látható. Kérdésem a következő lenne: a megmaradt thymus okozhat e mellkas fájdalmat, mert november vége felé kezdődött eleinte napi 1-2 alkalommal terhelésre, majd szinte folyamatossá vált ez a fájdalom. Időközben 1 hónapig napi 1 szem Medrol 4 mg-ot szedtem, s ez alatt az idő alatt a fájdalom megszűnt, s miután már nem szedtem tovább, újra fájni kezdett. Lehet e a thymus a fájdalom hátterében? Válaszát előre is köszönöm!

Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza myasthenia témában

Kedves Kérdező! Leveléből nem, derül ki egyértelműen, hogy a myasthenia gravis igazolódott e, vagy sem. Ha igen, akkor a thymus maradvány sebészeti eltávolítása javasolt. Ha nem, akkor az egy hónapos, napi 4 Medrol szedésének nem látom értelmét. A fájdalmát biztosan nem a thymus okozza, és számomra nem egyértelmű, hogy fennáll a myasthenia, hiszen az egészen más tünetekkel jár. Jó lenne ezt myastheniával foglalkozó speciális rendelésen tisztázni. Minden jót kívánok. Üdvözlettel.

Megválaszolva: 2016. február 02.

Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek

Szedhető gyógyszerek
Myaszténia grávisz autoimmun betegségem van. Imuránt szedek folyamatosan kettő éve. Tortokgyulladásra két nap óta Flomilid Uno 500mg-os filmtablettát írt fel...
Myasthenia
1978.óta vagyok myasthenias, diagnosztizált beteg.Állapotom sokáig stagnált, de 1997.ben egy vírusfertőzés után rohamosan romlott, ezért...
Myasthenia
1978 óta kezelt myasthenias beteg vagyok.mestinon5, mytelase4, epherit3, a napi adagom. Műtétre nem került sor, mert nincs mit operálni. Medrol, ill....
Koponya Mr elemzés
Jó napot tudna segíteni kielemezni az mr leletemet?:) A külsõ és bels liquorterek normális tágasságúak, a kamrarendszer érdemi aszimmetriát nem mutat, a bal...
Epilepszia esetén busz út?
Tisztelt Doktornő! Kislányomat 2022 januárjában, 11 évesen Benignus centrotemporalis epilepsziával diagnosztizálták. (Édesanyjától örökölt betegség, akit...
MR-en subcorticalis agyi állományfogyás
Jelenleg a bal kéz csuklótól ujjakig terjedő erőtlensége és tág (187/90 és 106/72) értékek között ingadozó magas vérnyomás miatt kerültem neurológiai...