• Edzés utáni fejfájás: miért lehet?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt doktornő! Néha szoktam futni, edzeni, sportolni, de az utóbbi 3 hónapban rendszeresen és komolyabban járok konditerembe. Nemrég viszont miután lábra edzettem megfájdult a tarkóm bal oldala. Ha oldalra fordítottam a fejem akkor úgy éreztem mintha a nyaki izom és a koponya találkozásánál fájna. Ez egy hét után elmúlt. Egy darabig nem is jártam edzeni. Azóta eltelt 3 hét és most ha megerőltetem a lábamat, legalábbis bizonyos típusú és terhelésnél (bizonyára nem csak a lábam feszül meg hanem más izmok is), megfájdul a fejem búbja és hátsó része, és annak is inkább a bal oldala, és hiába hagyom abba, órákig tompán fáj a fejem tőle. Először is az a kérdésem, hogy mi történhetett? Nem volt még semmilyen hasonló sérülésem, nem igazán értem az összefüggést a fejfájás és az izmok terhelése között. Másrészt ennyi idő után miért nem gyógyultam még meg? Válaszát előre is köszönöm! Üdvözlettel, Tamás.

        Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza a izomhúzódás témában

        Kedves Kérdező! Bár, divatos, és elterjedt sportolási forma, a konditermi edzésre mégsem mindenki alkalmas.Előfordulhat, hogy helytelen testtartás, megerőltetés következtében a nyakizmai meghúzódtak, a fájdalmat ez váltotta ki.Később is hasonló hiba csúszhatott be. Ez ügyben ki kellene kérnie tapasztalt edző véleményét. A fejtetői fejfájást már valószínűleg a fokozott aggodalmaskodása váltotta ki és tartja fenn még mindig.Levele alapján Önnek inkább a szabad téren való futás a megfelelő mozgásforma. Minden jót kívánok. Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna


        Kérdés: 2016. január 30., 21:12; Megválaszolva: 2016. február 01., 09:46

      • Kérdések és válaszok a témakörben: