Edzés utáni fejfájás: miért lehet?

Tisztelt doktornő! Néha szoktam futni, edzeni, sportolni, de az utóbbi 3 hónapban rendszeresen és komolyabban járok konditerembe. Nemrég viszont miután lábra edzettem megfájdult a tarkóm bal oldala. Ha oldalra fordítottam a fejem akkor úgy éreztem mintha a nyaki izom és a koponya találkozásánál fájna. Ez egy hét után elmúlt. Egy darabig nem is jártam edzeni. Azóta eltelt 3 hét és most ha megerőltetem a lábamat, legalábbis bizonyos típusú és terhelésnél (bizonyára nem csak a lábam feszül meg hanem más izmok is) , megfájdul a fejem búbja és hátsó része, és annak is inkább a bal oldala, és hiába hagyom abba, órákig tompán fáj a fejem tőle. Először is az a kérdésem, hogy mi történhetett? Nem volt még semmilyen hasonló sérülésem, nem igazán értem az összefüggést a fejfájás és az izmok terhelése között. Másrészt ennyi idő után miért nem gyógyultam még meg? Válaszát előre is köszönöm! Üdvözlettel, Tamás.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza izomhúzódás témában

Kedves Kérdező!

Bár, divatos, és elterjedt sportolási forma, a konditermi edzésre mégsem mindenki alkalmas.Előfordulhat, hogy helytelen testtartás, megerőltetés következtében a nyakizmai meghúzódtak, a fájdalmat ez váltotta ki.Később is hasonló hiba csúszhatott be. Ez ügyben ki kellene kérnie tapasztalt edző véleményét. A fejtetői fejfájást már valószínűleg a fokozott aggodalmaskodása váltotta ki és tartja fenn még mindig.Levele alapján Önnek inkább a szabad téren való futás a megfelelő mozgásforma.

Minden jót kívánok. Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna

Kérdés: 2016. január 30., 21:12; Megválaszolva: 2016. február 01., 09:46
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Érzéketlen lábszár
Tisztelt Doktornő/Úr! Édesanyámnak (55 éves) kb két hete meghúzódott a dereka. Ez azóta szerencsére elmúlt, viszont a fájdalom előbb...
SM terápiával kapcsolatos kérdés
Parkinson kór
Beszédzavar, MRA
Tisztelt Doktor Úr! Egy emésztőrendszeri gyulladás miatt hidegrázás, pulzusemelkedés, ingadozó vérnyomás alakult ki nagy kiugrásokkal, ami egymás...
Gyógyszerek szedése, vérnyomás