Miért zsibbad a bal lábam?

Pár Napja elkezdett zsibbadni a bal lábam először csak a lábfej most már pedig lábfejtől térdig, a nap 24 órájában, de van, hogy elmúlik pár percre vagy maximum negyed órára. Ezen kívül a labor vizsgált azt állapította meg, hogy a szervezetemben krónikus gyulladás van a mandulám végett. Lehet köze a kettőnek egymáshoz vagy pedig valami teljesen másról van szó? Előre is köszönöm a választ!

Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza láb zsibbadás témában

Kedves Kérdező! Panaszát személyes vizsgálat nélkül nehezen tudom megítélni. A zsibbadás szubjektív panasz, ezt csak Ön érzi, ezért meg kellene vizsgálni, van e bármilyen konkrét működészavar, a perifériás ideg károsodás szóba jöhet-e? ENG vizsgálat ezt pontosan ki tudná mutatni. A kóros labor eredményei, a krónikus mandulagyulladása és a panaszai közt is lehet összefüggés. Minél előbb góctalanítás, azaz a mandulák eltávolítása szükséges. Minden jót kívánok. Üdvözlettel.

Megválaszolva: 2016. január 30.

Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek

Milyen betegségre utalhatnak ezek a...
Tisztelt Doktor Úr! Körülbelül 1 hónapja kezdtem el szédülni, és fájlalni a fejemet. Ez változó intenzitással ugyan, de napi szinten megvan azóta is. Néha...
Miért zsibbadok a gyógyszerek szedése...
7 hónapja lezsibbadt ajobb lábfej tetőm. B-vitamin és Donna injekciót kaptam.majd ortopédián gyógycipőt, majd selectiv inger áramot, amitőll a talpamis...
Csípő érzés a lábfejen
Pár hete lépés közben időnként csípő érzést (nem égő, bizsergő) érzek a lábfejemen mindig ugyanott, és nagyon kellemetlen. A cipőmre gyanakodtam, de,...
Miért fáj a lábam?
Kb. 2 hete kezdődött, hogy a bal lába, a térdemtől lefelé zsibbadva fáj. Cukorbeteg vagyok, sajnos 8 a cukrom, Mephoral nevű gyógyszert szedek, de ez...
Láb zsibbadás és bőrézékenység
Tisztelt Cim! Két-három napja folyamatosan zsibbadást érzek a bal lábamban. Jellege szerint nem a klasszikus értelemben zsibbadás, mint pl. ha elfekszem vagy...
Éjszakai kézzsibbadás