polydiscopathia lumbalis

Kedves doktornő! Mr vizsgálaton voltam és az alábbi leletet kaptam: Polidiscopathia lumbalis. Az L.I.discus dorsalis protrusioja. Az L.II. discus jobb oldali túlsúlyú dorsalis prolapsusa, jobb oldalon laterálisan ascendáló sequestrált részlettel. Az L.III. discus dorsalis prolapsusa. Az L.IV.discus centralis túlsúlyú dorsalis prolapsusa. Az L.V. discus bal oldali centrolaterális túlsúlyú dolralis prolapsusa. Kisízületi arthrosis. Ebből sajnos nem tudom mi a betegségem és idegsebészhez vagy reumatológushoz kell fordulnom. Kérem szives válaszát. Köszönettel.

Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza polydiscopathia témában

Kedves Kérdező!

Az ágyéki gerincen az összes porckorong beteg (polydiscopathia) , többé kevésbé elmozdult a helyéről, de szerencsére nagyobb ideggyököt nem érint.Ilyen esetben idegsebészhez fordulni felesleges, műtét semmiképpen nem jön szóba.Konzervatív terápia, gyógyszer és fizikoterápia, gyógytorna eredményes enyhíteni fogja panaszait.Forduljon reumatológushoz.

Minden jót kívánok. Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna

Kérdés: 2016. január 28., 14:46 ;Megválaszolva: 2016. január 29., 08:03
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
lumbális gerinc MR értelmezése
T.Dr NŐ! Sziveskedjék segíteni értelmezni az Mr-t és véleményezni kell-e műtét? Fokozott lordosis mellett kifejezett jobbra convex torsios...
Ez lehet az SM-től?
Tisztelt Doktornő! Egy hónapja diagnosztizáltak nálam SM-et. Egy hete arra keltem, hogy homályosan látok, szemnyomáést érzek. Másnapra...
Epilepsziás görcsroham volt vagy...
Pszchiés betegség?
Radialis laesio