MR-eredmény

Tisztelt Doktornő! MR eredményem értelmezéséhez szeretném segítségét kérni.Egy éve fülzúgásom van. Tavaly nyáron kaptam egy öt napos Nootropilos infúziós kúrát. A fülzúgásom sajnos nem múlt el. Idén januárban két MR vizsgálatot végeztek (belsőfül, agykoponya) . A belsőfül vizsgálat eredménye negatív lett. Az agykoponya vizsgálat eredménye a következő: Operátori megjegyzés: A koponya natív MR vizsgálata axialis FLAIR, DW, T2, GRE, sagittalis T1, coronalis T2 mérésekkel készült. Lelet: Az agykamrák ás a felszíni liquorterek kissé tágabbak. A középvonal nem diszlokált. Mindkét oldalon a centrum semiovale területén és magasan parietalisan subcortikalisan néhány apró T2 és FLAIR szekvenciákon is magas jelmenetű góc ábrázolódik. Az agyállományban egyéb kóros eltérés nem különíthető el. Hemoszenzitív mérésen vérzésre utaló jelmenet nem ábrázolódik. Diffúziós eltérés nincs. Perisellarisan, a kisagy-híd szögletében, valamint az orbitákban kóros eltérés nem különíthető el. Az artériás és vénás főtörzsek jelvesztése szabályos. Vélemény: Néhány apró fehérállományi vascularis laesio. Diffúz kortikális atrophia. Segítségét előre is köszönöm.

Dr. Kerekes Éva válasza fűlzúgás témában

tisztelt érdeklődő!

Au MR-en leírt eltérések apró erek elzáródására tipikusak, de közvetlenül nincs közük a fülzúgáshoz. Feltehetően a fül apró ereinek szűkülete okozza a fűltúgást is, de erre majd az Önt vizsgáló neurológus ad pontos tájékoztatást. A fülzúgás viszont nagyon nehezen kezelhető probléma.

Panaszmentességet kívánok!

Kérdés: 2016. január 21., 11:22; Megválaszolva: 2016. január 21., 23:18
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
MR kiértékelés
Jó napot Doktor Úr! Azért írok mert néha fülzúgásom van a bal oldalon, voltam neurológusnál elküldött mr vizsgálatra ami sajnos nem negatív....
Gingko biloba javasolt-e?
Tisztelt Doktornő! Közel 3 hónapja szenvedek fülzúgástól. A fül-orr-gégész szakorvos javaslatára szedtem a Betahistin (16 mg, 3X1) tablettát 1...
Fülzúgás fülfájás
Üdvözlöm Dr nő Nekem már két éve zúg a fülem állandó jelleggel, és időnként fáj is bár nem állandó jelleggel.Ezt az okozta hogy túl sokat...
Rejtélyes szédülés - fejzúgás
Kedves Doktorúr/Doktornő! Több mint két éve szenvedek rejtélyes tünetegyüttessel együttjáró rohamoktól. 3-4 perc leforgása alatt a következő...
Fülzúgás, fejfájás oka
Tisztelt Doktornő/Doktor úr! 3-4 hete kezdődtek panaszaim, először fülzúgással, ami még most is tart és folyamatos. Voltam fül-orr gégészeten...