Zsibbadás után, nyilallással küzdök.

Tisztelt Doktornő! Fél éve küzdök rendszertelenül felbukkanó becsípődéshez hasonlítható fájdalommal. Hirtelen nyilalló, borzasztóan fáj, a, derék és a farizom környékén, keresztcsontom vonalában a farizom középső részénél egész pontosan. Ha épp "becsípődött", de nem nyilall, akkor csak tompán fáj, sajog. Van, hogy napokig nem jelentkezik, aztán egyszer csak előjön, hol terhelés után (edzés) hol pedig egy egyszerű mozdulat után. Ezt az egészet megelőzte egy olyan eset, mikor a párommal tv t néztünk és törökülésben ültem, és rá támasztotta a fejét. 10-20 percig feküdhettünk így mikor elkezdtem érezni egy nagyon erős zsibbadást, így szóltam neki, hogy hadd nyújtsam ki a lábam. Ettől a pillanattól kezdve 2 héten át. Zsibbadt a combom hátulja, belső része, és a farizmom. Érzéketlen lett majdnem teljesen, a sajat kezemet alig éreztem, teljes idegen érzés volt. Gerincgyógyászhoz mentem az eset után egy héttel, és a massziro@zás után kb 1 hét alatt lassan elmúlt a zsibbadás. Azóta vannak viszont ezek az erőteljes nyilalló, fájdalmas erzések. Neurológusommal azóta túl vagyunk egy röntgenen, egy MRI-n, egy ENG-n.gyógytornászon, gerincgyógyászon. (az ENG vizsgálat alatt annyi, derült ki mindkét lábam vizsgálata során, hogy alacsonyak voltak az értékek, gyengék a koromhoz képest. Utolsó vizsgálatom pénteken lesz egy idegultrahang személyében, többet marnagyon el sem lehetne végezni. Most is rendkívül fájdalmas a mozgás, és végső elkeseredésemben írok Önnek, hatha van valami, amit mi nem vettünk észre. Mellesleg a probléma azért nagyon zavaró, mert edző vagyok és ebből élek. Köszönöm szépen, hogy elolvasta és várom a tanácsát! Köszönettel: K. Etelka

Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza alagút szindromák témában

Kedves Kérdező! A leírt panasz típusos alagút, konkrétan piriformis szindrómára utal. Amennyiben az elvégzett vizsgálatok negatívak, ez tovább erősíti ezt a diagnózist. Jellegzetes a farizomtól induló, kisugárzó fájdalom. Az Ön esetében valószínűleg az edzések okozta túlfeszülés okozza az idegnyomást, ezért a farizomzat lazítása, nyújtása, relaxáció segíthet a bajon. Szükség lehet gyulladáscsökkentő gyógyszerek adására. Amennyiben tartósan fennállnak a tünetek, műtét is szóba jön. Ilyenkor az ideg felszabadítása történik piriformis izmok nyomása alól. Minden jót kívánok. Üdvözlettel.

Megválaszolva: 2016. január 21.

Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek

Epilepszia esetén busz út?
Tisztelt Doktornő! Kislányomat 2022 januárjában, 11 évesen Benignus centrotemporalis epilepsziával diagnosztizálták. (Édesanyjától örökölt betegség, akit...
MR-en subcorticalis agyi állományfogyás
Jelenleg a bal kéz csuklótól ujjakig terjedő erőtlensége és tág (187/90 és 106/72) értékek között ingadozó magas vérnyomás miatt kerültem neurológiai...
SM és fogamzásgátlás
Tisztelt Doktornő 34 éves SM beteg vagyok, az MRi felvételek alapján az idegrendszer egészét érintve. Rendkívül szerencsésen több, mint 10 éve volt 3 nagyobb...
Forgó szédülés terhesseg
Kedves Doktornő! 36 eves vagyok 25 hetes várandós. kb 2 hónapja (eddig 4 alkalommal) alakult ki hirtelen fulzugas/dugulas a jobb fülemben majd elég erős forgó...
Arcideg bénulás nem javul
Jóságot kívánok. 3 hete bal oldalon arcideg bénulásom lett. Koponya CT.történt, ami semmi rendelleséget nem mutatót. Füll orr gégészetre utaltak. Itt fel...
Szteroid injekciótól izomleépülés
Üdvözlöm, Kérdésem az lenne, hogy régebben kaptam Kenalong injekciót farba (allergia miatt kaptam) …Ezt követően, néhány hónap múlva azt vettem észre,...