Zsibbadás után, nyilallással küzdök.

Tisztelt Doktornő! Fél éve küzdök rendszertelenül felbukkanó becsípődéshez hasonlítható fájdalommal. Hirtelen nyilalló, borzasztóan fáj, a derék és a farizom környékén, keresztcsontom vonalában a farizom középső részénél egész pontosan. Ha épp "becsípődött" de nem nyilall, akkor csak tompán fáj, sajog. Van hogy napokig nem jelentkezik, aztán egyszer csak előjön, hol terhelés után (edzés) hol pedig egy egyszerű mozdulat után. Ezt az egészet megelőzte egy olyan eset, mikor a párommal tv t néztünk és törökülésben ültem, és rá támasztotta a fejét. 10-20 percig feküdhettünk így mikor elkezdtem érezni egy nagyon erős zsibbadást, így szóltam neki hogy hadd nyújtsam ki a lábam. Ettől a pillanattól kezdve 2 héten át. Zsibbadt a combom hátulja, belső része, és a farizmom. Érzéketlen lett majdnem teljesen, a sajat kezemet alig éreztem, teljes idegen érzés volt. Gerincgyógyászhoz mentem az eset után egy héttel, és a [email protected]ás után kb 1 hét alatt lassan elmúlt a zsibbadás. Azóta vannak viszont ezek az erőteljes nyilalló, fájdalmas erzések. Neurológusommal azóta túl vagyunk egy röntgenen, egy MRI-n, egy ENG-n.gyógytornászon, gerincgyógyászon. (az ENG vizsgálat alatt annyi derült ki mindkét lábam vizsgálata során, hogy alacsonyak voltak az értékek, gyengék a koromhoz képest. Utolsó vizsgálatom pénteken lesz egy idegultrahang személyében, többet marnagyon el sem lehetne végezni. Most is rendkívül fájdalmas a mozgás, és végső elkeseredésemben írok Önnek, hatha van valami amit mi nem vettünk észre. Mellesleg a probléma azért nagyon zavaró, mert edző vagyok és ebből élek. Köszönöm szépen hogy elolvasta és várom a tanácsát! Köszönettel: K.Etelka

Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza alagút szindromák témában

Kedves Kérdező!

A leírt panasz típusos alagút, konkrétan piriformis szindrómára utal. Amennyiben az elvégzett vizsgálatok negatívak, ez tovább erősíti ezt a diagnózist.Jellegzetes a farizomtól induló, kisugárzó fájdalom. Az Ön esetében valószínűleg az edzések okozta túlfeszülés okozza az idegnyomást, ezért a farizomzat lazítása, nyújtása, relaxáció segíthet a bajon. Szükség lehet gyulladáscsökkentő gyógyszerek adására. Amennyiben tartósan fennállnak a tünetek, műtét is szóba jön. Ilyenkor az ideg felszabadítása történik piriformis izmok nyomása alól.

Minden jót kívánok. Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna

Kérdés: 2016. január 20., 21:46; Megválaszolva: 2016. január 21., 11:22
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
kézmütét után
Üdvözlöm Sándor vagyok. Szeretném megkérdezni,hogy a csuklótáji alagút szindróma,és a könyöktáji alagútszindróma egy azon betegségről van...
Szédülés, elesés
Tisztelt WEBBeteg! Kedd délután a 15 éves lányunk megszédült itthon, elesett, a fejét beütötte. Vannak pillanatok, amikre nem emlékszik. Mindez...
Vigil komában van a lanyom
A jövőben mire számíthatunk az...
A lányomnak lábmütét után ujraélesztést hajtottak végre aminek következtében az agy oxigén hiányba került azt pontosan hogy meddig volt az agy...
EEG folytatás
Tisztelt Doktornő! Köszönöm válaszát. 6 különböző neurológus látott, ebből ketten nézték meg az EEG felvételt. Az EEG részletesebb...