Spasticus Torticollis

Tisztelt Doktornő. Nyakam 3 éve munka és kerékpározás közbe bal-irányba elfordul, idő előre haladtával és fizikai terhelésre jobban fokozódott.Kezeléseken vettem részt, 2 alkalommal 500 NE botox injekciót kaptam, de javulás igen lassú márt csak azért is mert 7 hónapja nem dolgozóm. Panaszaim hátterében nem csak dystonia hanem a bal oldali CVI-VII.foraminalis hernia is áll. Kérem segítsen. Köszönöm.

Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza Torticollis témában

Kedves Kérdező!

Amennyiben igazolt a dystonia, akkor a stresszesség ezen sokat ronthat. Porckorongsérv ilyen jellegű, akarattól független mozgászavart nem okoz.

Mindenképpen járjon rendszeres gondozásra a neurológiára, ahol a botox kezelést adták. Ezt a gyógyszert rendszeres időközönként továbbra is meg fogja kapni.Ehhez még kiegészítésképpen gyógyszerek is hatásosak lehetnek.Ebben a betegségben egyéb megoldás nem jön szóba.Türelem, a betegség elfogadása könnyíteni fog.

Minden jót kívánok. Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna

Kérdés: 2016. január 19., 15:00; Megválaszolva: 2016. január 19., 16:30
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Torticollis Spactitus!
4 éve egy közlekedési balesetben contusio cerebri és subdurale haemmatomat szenvedtem. A baleset óta küzködök nyaki mozgáskorlátozottsággal amit...
"paranoia" "becsapás érzés"
Tisztelt Doktor Úr! Egy 60-65 év közötti családtag állapota miatt aggódom és nem tudom milyen irányba indulhatnánk el. Az illető mindig is heves...
Érprobléma?
Jó napot kívánok Doktorúr! Az auras migrén tüneteim kb egy hónapja kezdődtek. Megfigyeltem, hogy nekem ezeket a migrénes rohamokat leggyakrabban...
Koponya MR vizsgálat
Tisztelt Dr.! Nemrég kislányom MRI vizsgálaton vett részt, és a kiértékelésének értelmezésében kérném segítségét. Másolom a lelet...
Halánték táji fájdalom