Spasticus Torticollis

Tisztelt Doktornő. Nyakam 3 éve munka és kerékpározás közbe bal-irányba elfordul, idő előre haladtával és fizikai terhelésre jobban fokozódott. Kezeléseken vettem részt, 2 alkalommal 500 NE botox injekciót kaptam, de javulás igen lassú márt csak azért is mert 7 hónapja nem dolgozóm. Panaszaim hátterében nem csak dystonia hanem a bal oldali CVI-VII.foraminalis hernia is áll. Kérem segítsen. Köszönöm.

Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza Torticollis témában

Kedves Kérdező! Amennyiben igazolt a dystonia, akkor a stresszesség ezen sokat ronthat. Porckorongsérv ilyen jellegű, akarattól független mozgászavart nem okoz. Mindenképpen járjon rendszeres gondozásra a neurológiára, ahol a botox kezelést adták. Ezt a gyógyszert rendszeres időközönként továbbra is meg fogja kapni. Ehhez még kiegészítésképpen gyógyszerek is hatásosak lehetnek. Ebben a betegségben egyéb megoldás nem jön szóba. Türelem, a betegség elfogadása könnyíteni fog. Minden jót kívánok. Üdvözlettel.

Megválaszolva: 2016. január 19.

Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek

Torticollis
Tisztelt Doktor nő!, Amint olvasom ön fül-orr-gégész, ám a napokban bújtam az itt feltett kérdéseket a torticollis betegségéről és ön volt az egyik válaszadó....
Nyaki torticollis és/vagy disztónia
T. Doktor úr! Abban az esetben, ha a címben jelzett betegség tünetegyüttesét tapasztalom elég régóta, akkor tulajdonképpen milyen orvoshoz lehet fordulni?...
Torticollis Spactitus!
4 éve egy közlekedési balesetben contusio cerebri és subdurale haemmatomat szenvedtem. A baleset óta küzködök nyaki mozgáskorlátozottsággal, amit...
Epilepszia esetén busz út?
Tisztelt Doktornő! Kislányomat 2022 januárjában, 11 évesen Benignus centrotemporalis epilepsziával diagnosztizálták. (Édesanyjától örökölt betegség, akit...
MR-en subcorticalis agyi állományfogyás
Jelenleg a bal kéz csuklótól ujjakig terjedő erőtlensége és tág (187/90 és 106/72) értékek között ingadozó magas vérnyomás miatt kerültem neurológiai...
SM és fogamzásgátlás
Tisztelt Doktornő 34 éves SM beteg vagyok, az MRi felvételek alapján az idegrendszer egészét érintve. Rendkívül szerencsésen több, mint 10 éve volt 3 nagyobb...