Talp zsibbadas

Tisztelt, Dr ur/no 3 honapja auto baleset tortent velem. 3 bordam tort el a lepem serult de megmentettek a vesem serult es a (back bond) ami nem a fark csont, azt hiszem, hanem hatso csont. A mutet utan, ami a bal oldalamon tortent, 2 hetik voltam a korhazban aztan hazaengedesem utan 1 het utan kezdett fajni, zsibbadni a bal labam. Pontosabban a labfejem es a talpam. Megdagadt, es hideg volt. Orvosom azt mondta, hogy mutet utan a proteint tuladagoltak. Ennek megfeleloen irt gyogyszert. De ez nem hasznallt. Tobb rontgent is csinalltak, ami semmit nem mutatott. Kozben a labam kicsit jobban lett, nincs foldagadva, csak a talpam van elzsibbadva. Egy masik orvos elektromos ideg vizsgalatot csinallt par napja. Mindent rendben talallt, csak a labam belso reszenel, a sarkamtol kicsit fontebb levo ideg vonal, ideg csik ami a talpam ala fut, ez gyengebb! Vagyis, nem tokeletes ez az ideg. Itt megallt a tudomany! Folyamatosan a labujjam es a talpam zsibbadt, bar a tu szurasokat erzem csak kevesbe mint a masik labamon. Olyan erzesem van mintha a talpamban egy vasbetet lenne, ami miatt nem hajlik a talpam, Es a labujjaimat sem tudom behajtani. Az orvos azt mondta, hogy varjak. Most januar van, 3 honapja varok. Kerem segitsenek....

Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza zsibbadás témában

Kedves Kérdező!

Leírásából nem derül ki, a gerinctájékon volt e sérülése, és erről készült e MRI vizsgálat? A "back bond" kifejezés számomra nem mond semmit, illetve nem orvosi szaknyelv, ebből számomra nem derül ki semmi. Az életmentő műtétről is csak keveset ír. A lépét nagy valószínűséggel eltávolították, esetleg a vesét sikerült megmenteni?

A röntgen felvételek negativitása az ideműködési zavart nem zárja ki. A tartósan fennálló zsibbadás mindenképpen erre utal, még akkor is, ha az ENG vizsgálat ezt egyértelműen nem igazolta. Az idegműködés teljesen nem szűnt meg, csak részlegesen sérült. A regenerálódása hosszabb időt vehet igénybe. Addig is B vitaminok adása, gyógytorna, elektromos kezelés és egyéb fizikoterápia, gyógyfürdő javasolt.Ezenkívül sok-sok türelem, amiből, -tekintettel a súlyos balesetére, sérüléseire, -most érthető módon kevesebb van.Remélhetőleg az idegműködés teljesen regenerálódni fog, és Ön újból megfelelő egészségi állapotban élhet még hosszú ideig.

Minden jót kívánok. Üdvözlettel: dr.Szappanos Zsuzsanna

Kérdés: 2016. január 16., 07:38; Megválaszolva: 2016. január 19., 15:37
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Visszatérő Kézfej zsibbadás
Zsibbadás és szédülés
Zsibbadás, érzéketlenség
Mi lehet a gyakori izomrángás és...
Terhelésre fellépő magas vérnyomás
Tisztelt Dr. Fehér Gergely, elnézését kérem, a március 30.-i kérdésemben valóban elfelejtettem pár dolgot kibontani: Két esetben is...