Talp zsibbadas

Tisztelt, Dr ur/no 3 honapja auto baleset tortent velem. 3 bordam tort el a lepem serult, de megmentettek a vesem serult es a (back bond), ami nem a fark csont, azt hiszem, hanem hatso csont. A mutet utan, ami a bal oldalamon tortent, 2 hetik voltam a korhazban aztan hazaengedesem utan 1 het utan kezdett fajni, zsibbadni a bal labam. Pontosabban a labfejem es a talpam. Megdagadt, es hideg volt. Orvosom azt mondta, hogy mutet utan a proteint tuladagoltak. Ennek megfeleloen irt gyogyszert., De ez nem hasznallt. Tobb rontgent is csinalltak, ami semmit nem mutatott. Kozben a labam kicsit jobban lett, nincs foldagadva, csak a talpam van elzsibbadva. Egy masik orvos elektromos ideg vizsgalatot csinallt par napja. Mindent rendben talallt, csak a labam belso reszenel, a sarkamtol kicsit fontebb levo ideg vonal, ideg csik, ami a talpam ala fut, ez gyengebb! Vagyis, nem tokeletes ez az ideg. Itt megallt a tudomany! Folyamatosan a labujjam es a talpam zsibbadt, bar a tu szurasokat erzem csak kevesbe, mint a masik labamon. Olyan erzesem van, mintha a talpamban egy vasbetet lenne, ami miatt nem hajlik a talpam, Es a labujjaimat sem tudom behajtani. Az orvos azt mondta, hogy varjak. Most januar van, 3 honapja varok. Kerem segitsenek...

Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza zsibbadás témában

Kedves Kérdező! Leírásából nem, derül ki, a gerinctájékon volt e sérülése, és erről készült e MRI vizsgálat? A "back bond" kifejezés számomra nem mond semmit, illetve nem orvosi szaknyelv, ebből számomra nem, derül ki semmi. Az életmentő műtétről is csak keveset ír. A lépét nagy valószínűséggel eltávolították, esetleg a vesét sikerült megmenteni? A röntgen felvételek negativitása az ideműködési zavart nem zárja ki. A tartósan fennálló zsibbadás mindenképpen erre utal, még akkor is, ha az ENG vizsgálat ezt egyértelműen nem igazolta. Az idegműködés teljesen nem szűnt meg, csak részlegesen sérült. A regenerálódása hosszabb időt vehet igénybe. Addig is B vitaminok adása, gyógytorna, elektromos kezelés és egyéb fizikoterápia, gyógyfürdő javasolt. Ezenkívül sok-sok türelem, amiből, -tekintettel a súlyos balesetére, sérüléseire, -most érthető módon kevesebb van. Remélhetőleg az idegműködés teljesen regenerálódni fog, és Ön újból megfelelő egészségi állapotban élhet még hosszú ideig. Minden jót kívánok. Üdvözlettel.

Megválaszolva: 2016. január 19.

Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek

Féloldali zsiborgás
Tisztelt Dr. Nő! Olyan kérdéssel fordulok önhöz, terhességem alatt jelentkezett elősször a bal arconban ilyen enyhe zsiborgó érzés mintha mászkálnának valamik...
Karzsibbadás
Tisztelt Doktor Úr! Kb. 2 hónapja tartó éjszakai/hajnali kétoldali karzsibbadás kapcsán írtam Önnek korábban is. Most ismét szeretnék tanácsot kérni. Elég...
Sclerosis Multiplex?
Tisztelt Doktor Úr! Kb. 3 hónapja jelentkezett bizonyos időközönként egyoldali (bal) fülcsengés, pontosabban egy nagyon halk folyamatos sípolás, ami aztán...
Visszatérő Kézfej zsibbadás
Kedves Doktor Úr! Korábban már fennállt ez a problémám, de egy időre kezelés nélkül megoldódott, most azonban ismét visszatért. Hirtelen, egyik percről a...
Libabőr a combon
Három hete egy adott ponton elkezd libabőrözni a jobb combom külső fele, egy olyan kb. tenyérnyi területen. Nem zsibbad a combom, nem gyengül el, olyan,...
Zsibbadás és szédülés
Kedves Doktor Úr! Olyan problémával fordulnék ön felé, hogy körülbelül egy hete, elzsibbadt a bal kisujjam, majd tovább az ujjaim, aztán a jobb kezemen...