Hidegérzet

Üdvözlöm! Hetek óta zsibbad a két karom éjszaka, alvás közben. Egy hete a bal lapockámnál becsípődés volt, fájt és a bal karom is. Ez már enyhült, de hullámokban fáj. Most a bal karom és vállam, valamint a bal felsőtestem egy részén hidegérzet van. A neurológus Benfogammát írt fel. Emg vizsgálatra küldött, ez 3 hét múlva lesz. De semmit nem mondott. A hidegérzet csak ma jelentkezett, miután eljöttem az orvostól. Mi lehet a bajom és tudok-e a vizsgálatig ezen enyhíteni? Olyan, mintha a bal oldalam hűtőszekrényben lenne. Válaszát köszönöm!

Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza zsibbadás témában

Kedves Kérdező!

Panaszai a bal oldalon a nyaki és háti csigolya átmenet magasságában az érző idegpálya kóros működését jelzi.Konkrétan lehet pordkoronsérv, vagy egyéb, ami az érőideg gyököt nyomja, ingerli. Ennek pontos oka csak a vizsgálat után deríthető ki.Lehet, hogy az ENG vizsgálat önmagában nem lesz diagnosztikus értékű, egy, az érintett gerincszakaszról készített MRI vizsgálat viszont igen. A kellemetlenséget a Benfogamma szedése mellett enyhe nyugtatókkal tudja csökkenteni.

Minden jót kívánok.Üdvözlettel. dr.Szappanos Zsuzsanna

Kérdés: 2016. január 14., 15:05 ;Megválaszolva: 2016. január 17., 15:33
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Karzsibbadás
Tisztelt Doktor Úr! Kb. 2 hónapja tartó éjszakai/hajnali kétoldali karzsibbadás kapcsán írtam Önnek korábban is. Most ismét szeretnék tanácsot...
Sclerosis Multiplex?
Tisztelt Doktor Úr! Kb. 3 hónapja jelentkezett bizonyos időközönként egyoldali (bal) fülcsengés, pontosabban egy nagyon halk folyamatos sípolás...
Visszatérő Kézfej zsibbadás
Zsibbadás és szédülés
Zsibbadás, érzéketlenség