Hidegérzet

Üdvözlöm! Hetek óta zsibbad a két karom éjszaka, alvás közben. Egy hete a bal lapockámnál becsípődés volt, fájt és a bal karom is. Ez már enyhült, de hullámokban fáj. Most a bal karom és vállam, valamint a bal felsőtestem egy részén hidegérzet van. A neurológus Benfogammát írt fel. Emg vizsgálatra küldött, ez 3 hét múlva lesz., De semmit nem mondott. A hidegérzet csak ma jelentkezett, miután eljöttem az orvostól. Mi lehet a bajom és tudok-e a vizsgálatig ezen enyhíteni? Olyan, mintha a bal oldalam hűtőszekrényben lenne. Válaszát köszönöm!

Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza zsibbadás témában

Kedves Kérdező! Panaszai a bal oldalon a nyaki és háti csigolya átmenet magasságában az érző idegpálya kóros működését jelzi. Konkrétan lehet pordkoronsérv, vagy egyéb, ami az érőideg gyököt nyomja, ingerli. Ennek pontos oka csak a vizsgálat után, deríthető ki. Lehet, hogy az ENG vizsgálat önmagában nem lesz diagnosztikus értékű, egy, az érintett gerincszakaszról készített MRI vizsgálat viszont igen. A kellemetlenséget a Benfogamma szedése mellett enyhe nyugtatókkal tudja csökkenteni. Minden jót kívánok.Üdvözlettel.

Megválaszolva: 2016. január 17.

Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek

Féloldali zsiborgás
Tisztelt Dr. Nő! Olyan kérdéssel fordulok önhöz, terhességem alatt jelentkezett elősször a bal arconban ilyen enyhe zsiborgó érzés mintha mászkálnának valamik...
Karzsibbadás
Tisztelt Doktor Úr! Kb. 2 hónapja tartó éjszakai/hajnali kétoldali karzsibbadás kapcsán írtam Önnek korábban is. Most ismét szeretnék tanácsot kérni. Elég...
Sclerosis Multiplex?
Tisztelt Doktor Úr! Kb. 3 hónapja jelentkezett bizonyos időközönként egyoldali (bal) fülcsengés, pontosabban egy nagyon halk folyamatos sípolás, ami aztán...
Visszatérő Kézfej zsibbadás
Kedves Doktor Úr! Korábban már fennállt ez a problémám, de egy időre kezelés nélkül megoldódott, most azonban ismét visszatért. Hirtelen, egyik percről a...
Libabőr a combon
Három hete egy adott ponton elkezd libabőrözni a jobb combom külső fele, egy olyan kb. tenyérnyi területen. Nem zsibbad a combom, nem gyengül el, olyan,...
Zsibbadás és szédülés
Kedves Doktor Úr! Olyan problémával fordulnék ön felé, hogy körülbelül egy hete, elzsibbadt a bal kisujjam, majd tovább az ujjaim, aztán a jobb kezemen...