Hát zsibbadás

Tisztelt Doktornő! Egy hete kb elkezdett zsibbadni a lapockám alatt mindkét oldal a hátam mikor hirtelen teljesen előrehajtom a fejem, de mikor gyorsan vissza emelem és újra lehajtom akkor már nem érzem a zsibbadást. ha kb 10 percig nem hajtom le a fejem de utánna igen akkor újra érzem a zsibbadást. Mi lehet ennek az oka? Nem szedek gyógyszert, nincs semmilyen betegségem. Válaszát előre is köszönöm

Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza zsibbadás témában

Kedves Kérdező!

A jelenséget a gerincoszlop mindkét oldalán húzódó hosszanti izmok, valamint a többi hátizom, és a nyakizomzat feszülése, merevsége váltja ki.Ez hosszasan végzett ülő tevékenység közben tovább fokozódik. A fej előrehajtásakor az izomzat hirtelen megnyúlása a kisebb, felületes érzőidegeket ingerli, a zsibbadás ezért keletkezik. A már megnyúlt izmon a jelenség ismételten nem váltható ki. A gerinc környéki izomzat megfelelő edzése, nyújtása, ellazítása mindenképpen jó hatású lenne, még akkor is, ha nem betegségről van szó.

Minden jót kívánok. üdvözlettel. Dr.Szappanos Zsuzsanna

Kérdés: 2016. január 11., 15:01; Megválaszolva: 2016. január 11., 17:33
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Visszatérő Kézfej zsibbadás
Zsibbadás és szédülés
Zsibbadás, érzéketlenség
Mi lehet a gyakori izomrángás és...
Terhelésre fellépő magas vérnyomás
Tisztelt Dr. Fehér Gergely, elnézését kérem, a március 30.-i kérdésemben valóban elfelejtettem pár dolgot kibontani: Két esetben is...