Epilepszia és vérnyomás

Tisztelt Doktornő! Pár hónappal ezelött volt egy rosszullétem, melyet végül epilepszia betegségként diagnosztizáltak. Családomban és nálam sem volt sosem megelőzőleg ilyesmi. CT negatív, MR szintén negatív, azaz némi mérsékelt discus protrusio c.III-IV.. A rosszullétet megelőzően alkohol fogyasztottam és a rosszullétet előre megéreztem ezért lefeküdtem a földre, rángatozás volt (de erre is emlélszem, legalábbis az elejére, fejem lógott (de ezt már csak elmondásból tudom) . Mikor magamhoz tértem teljesen épp volt a tudatom, de a vérnyomásom nagyon alacsony volt, teljesen leizzadtam. Nyelvharapás nem volt. Iszonyatos fejfájás igen. Késöbb a kórházban végeztek eeg-t: 11-12 c/s, 30-40 uV orsózó háttértevékenység. Oldalkülönbség nem észlelhető. Szemnyitásra alfablokk. Hiperventil terhelés végén sporadikusan, biletárisan, az elülső régiók feletti hangsúlyozottsággal némi jobb dominenciával magas feszültségű 5-7c/s theta meredhullám paroxysmusok észlelhetőek 5.sec időtartamig, de szingulárisan is. Fotostimuláció paroxysmalis működészavart nem aktivál. Ebből sokat nem értek..ekkor már 30 órája nem aludtam. 2*750 mg levilt állítottak be. Azóta sincs semmi tünetem, de tanácstalan vagyok, mert a doktorom szerint ez egyértelműen epilepszia, én meg úgy érzem félre vagyok kezelve. A rosszullétet megelözően mind munkahelyi, mind magánéleti szempontból feszített időszakon mentem keresztül. Nem szokott fájni a fejem de a rosszullétet megelőzően napokig tartó erős fejfájásom volt.

Dr. Kerekes Éva válasza epilepszia témában

tisztelt Érdeklődő!

komolyan gondolja, hogy látatlanban a neten egy komoly orvos vélemény fog mondani arról, hogy az Ön rohama epilepsziás-e volt-e vagy nem? Az orvosának nem hisz (nyilván mert nem akarja hinni, ez érthető) , de egy ismeretlen orvos látatlan véleményében meg fog bízni?

Egyébkén viszont megértem a kételyeit, és azt javaslom, keressen fel egy Epilepszia szakrendelést, Centrumot, klinikákon és megyxei kórházakban vannak ilyenek, kérjen időpontot és a rosszullét szemtanúával menjenek el, mert a szemtanú kikérdezése a mérvadó.

Bizalmat kívánok Önnek, remélem,, megtalálja azt az orvost, akinek a véleményáben megbízik..

Kérdés: 2016. január 09., 14:12; Megválaszolva: 2016. január 11., 23:34
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
EEG vizsgálat
Epilepszia?
Kérem segítsen!
Kérem segítsen!
Alvás közbeni mozgás
Tisztelt Doktorúr! Pár napja éjjel a fiamnál (17 év) furcsa mozgást tapasztaltam olyan volt mint aki rázza rángatja a kezét (a teste többi része...