SM Sclerozis Multiplex vagy mas betegseg is lehet?

Tisztelt Doktor úr/nő! Tavaly oktoberben egy vasarnap ugy ebredtem, hogy a jobb szememre homalyosan latok.Szemeszeten megallapitottak, hogy valoszinu, hogy latoideg gyulladasom van es az SM betegsegrol beszeltek.10 napig nem lattam rendesen es azota semmi problemam nincs.Neurologian is vizsgaltak a Doktorno azt mondta hogy semmit nem lat a elsodleges vizsgalatoknal minden negativ volt. Koponya CT negativ, nyaki UH negativ, laboreredmeny jo. 2 napja elkeszult a koponya es a nyaki MR vizsgalat. KoponyaMR: Az agyallomanyban mindket oldalon a feherjeallomanyban elszortan tobb 3-10 mm nagysagu T2 sulyzott felveteleken magas jelmenetu gocok abrazolodnak, melyek a kontrasztanyagot nem halmozzak diffusio gatlast nemokoznak. Velemeny: Az elvaltozasok demyelinisatios gocoknak megfelelhetnek.3honap mulva kontroll javadolt. Nyaki MR; Attekintve a koponya felveteleket is a jobb oldali nervus opticus hatso szakaszan retrobulbarisan a kontur kisse elmosodott, az ideg magadabb jelintenzitasu. A csigolyak magassaga jelintenzitasa szabalyos.Zarolemezek epek.Cervicalis 4 csigolyatestben 5mm es T2 T1 szekvencian fokozott goc haemangiomanak megfelel. A discusok magassaga, jelintenzitasa szabalyos. A C V.-C.VII csigolya magadsagaban 45mm hosszan orso alaku canalis centralis kiszelesedes lathato mely 3mm a legnagyobb vastagsagu.Kontraszthalmozas nem abrazolodik. Velemeny: Demyelinisatios goc nem igazolhato, a nyaki szakaszon lathato canalis centralis tagulat syringomyelia kovetkezmenye. Kerdesem az lenne, hogy a leirtak alapjan csak az SM betegseg johet szoba vagy esetleg mas is? Jovo heten megyek vissza a neurologiara es szeretnem kikerni Ön velemenyet is. A mai napig dolgozom abszolut nincs tunetem semmilyen gyogyszert nem szedek es a csaladomat kikerdezve uk szulokig senkinek nem volt autoimmun betegsege.

Dr. Kerekes Éva válasza SM témában

tisztelt Érdeklődő!

bizzon neurológusában, igen körültekintően vizsgálta ki. A leletei valóban SM.re gyanus eltérést írtak le, de az SM diagnózisa puzzle-szerű-van valószínűsíthető, lehetséges és egyéb sm diagnózisok.

hogy Önnek van vagy nincs SM-je, ezt csak az Önt folyamatosan gondozó neurológus tudja megmondani, elsősorban a klinikai tünetek, illetve MR, VEP, AEP, gerincvíz-vizsgálat alapján.

Az SM nem öröklődik.

Gyógyulást kívánok!

Kérdés: 2016. január 08., 23:12; Megválaszolva: 2016. január 11., 23:26
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Sm -tanács kérés
Tisztelt Doktornő! 2009februárja óta igazolt SM betegségem van. Ami látóideg gyulladással kezdődött. Kaptam akkoriban rebifet-et illetve avonexet...
SM? Látóideggyulladás? Gyógyszer?
Jó napot kívánok! Azt szeretném kérdezni, hogy 5évvel ezelőtt egy pontban homályosan láttam egy pontban a bal szememmel. Azt mondták...
Alkalmanként alkohol fogyasztás
Kedves Dr.Nő! SM beteg vagyok már 9 éve, jelenleg a Gilenya 0,5 Mg gyógyszert kapom, érdeklődni szeretnék, hogy okozhat e problémát a gyógyszerrel...
Sella
Tisztelt Válaszadó! Gondozott SM beteg vagyok, Lemtrada kezelést kapok. Az idei koponya MRI leletben a következőket írják: Anatómiai variáció:...
SM és fogamzásgátlás
Tisztelt Orvosok! 19 éves vagyok,5 éve diagnosztizált sclerosis multiplex beteg. 2 shubom volt eddig,sajnos az agyvelő és a gerincvelő is érintett a...