Zsibbadás

Tisztelt Doktornő! Hetek óta változó intenzitású, baloldali végtag zsibbadással küzdök. Az ünnepek előtt egy 3 napos kórházi kivizsgálásra is sor került (Németországban) . Sem a 24 órás EKG-s megfigyelés, sem a vér, -vizelet tesztek, sem a fej CT, majd fej MRI, nyaki erek vizsgálata nem mutatott eltérést, és a kórházban töltött néhány nap alatt a kéz, - és lábzsibbadás is alábbhagyott. Közben Magyarországra utaztunk az ünnepekre és szépen lassan visszatért a zsibbadás. A bal kéz kisujj, gyűrűsujj tompán zsibog, a láb most éppen nem, de észrevettem, hogy a bal szemem is olykor vibrál. Non-plus-ultraként két napja enyhe fogfájás is gyötör, és mivel történetesen a felső fogsorom BAL fele hasogat nagyjából 10-15 percenként (és a bal alsó állkapcsom is furán zsibog azóta) , kezdek erősen gyanakodni valamiféle neurológiai problémára. Stresszből jut bőven, két nagyon eleven kisfiú anyukája vagyok, az utóbbi időben sokat betegeskedtek, és az ünnepi készülődés is hajtós volt. Szeretném tisztelettel kérni a véleményét, meglátását a panaszaimmal kapcsolatban! Hálásan köszönöm és nagyon boldog új esztendőt kívánok!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza zsibbadás témában

Kedves Kérdező!

Miután minden szükséges vizsgálat megtörtént, és szerencsére a kivizsgálás negatív eredménnyel zárult, ezért a leírt zsibbadásokat nem szervi eredetűnek gondolom. A fogfájást ettől teljesen külön választanám.Emiatt fogorvoshoz kell fordulnia. A stresszesség, túlhajszoltság, -még az ünnepek idején is, - súlyos kifáradáshoz vezethet.Ennek következménye számtalan olyan kellemetlen tünet lehet, mely mögött az érintett súlyos betegséget vél felfedezni, holott csak életmódján kellene változtatni, stresszeit oldani, vagy lehetőség szerint teljesen megszüntetni.

Minden jót kívánok.Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna

Kérdés: 2016. január 02., 11:38; Megválaszolva: 2016. január 03., 08:19
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Zsibbadás és szédülés
Mi lehet a gyakori izomrángás és...
Terhelésre fellépő magas vérnyomás
Tisztelt Dr. Fehér Gergely, azért fordulok Önhöz, mert január óta járom a kálváriámat. Sportolás (kocogás) után jelentkeztek a panaszaim....
Gerincprobléma?
Üdvözlöm.Januárban kezdődött egyik napról a másikra.Becsípődést éreztem a nyak-vállnál,majd zsibbadni kezdtek a kezeim,jéghidegekké váltak.A...