Állandó szédülés és fejfájás: miért lehet?

Kedves Doktornő! Több mint egy hónappal ezelőtt egy este lefekvéskor hirtelen erős szédülés jött rám, amely egy órán keresztül nem múlt el. Ekkor mentővel bevittek az SBO-ra, ahol értágító infuziót kaptam, majd hazabocsájtottak. Panaszaim ezt követően sulyosbodtak, és két nap mulva ismét bekerültem az SBO-ra. Készült agyi CT, fül-orr-gégészeti vizsgálat, és ezt követően egy hét kórházi kezelés következett, melynek során folytatták az értágitó adását, és előjegyeztek MR vizsgálatra, és készült nyaki UH vizsgálat, amely negativ lett. MR lelet: Középvonali, szimmetrikus kamrarendszer. A külső és belső liquorterek nem tágabbak. A frontalis szarvak mellett kis kiterjedésü jelnövekedés ábrázolódott a FLAIR sorozaton. A corpus pineale területén 9x4 mm-es kerekded jelszegény góc ábrázolódott a T2 súlyozott szekvencián. A diffuziós sorozaton jelnövekedés nem jött létre. Vélemény: Mérs. frontális fehérállomány laesio. Corpus pineale cysta. Panaszaim a kórházból való hazatérésem óta folyamatossá vált és erősödött, különösen a lefekvéssel járó mozgás fokozza erőteljesem meg a szédülést és a fejtetőmön szaggató fájdalom jelentkezik, mely gátol a lefekvésben. A szédülés egyéész nap fenáll kisebb-nagyobb mértékben megszakitás nálkül, annak ellenére, hogy folyamatosan szedem azóta a felirt Betagen-t. Szédülésem óta alvászavarok is jelentkeznek. Kérem, ahogy amennyiben tud, válaszával segitse, hogy minnél előbb megszabaduljak ettől a súlyos állapottól. Válaszát előre is köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza szédülés, agyérbetegség témában

Kedves Kérdező!

Mint ahogy bizonyára az Önt kezelő orvos is felvilágosította, agyi érbetegsége okozza a szédülést. Az MRI vizsgálat által kimutatott eltérés ezt egyértelműen alátámasztja.

Sajnos, az Ön alapbetegségei, a magas vérnyomás és a cukorbetegség gyakran vezetnek

hasonló állapothoz. Az, hogy szédülése állandó és rosszul alszik, arra utal, hogy az események hátterében egy lelki megrázkódtatás is fennállhat. Ez lehet kiváltó ok is, de következmény is. Azt javasolom, próbálja meg elfogadni állapotát, az éjszakai alvást, ha másképp nem megy, enyhe nyugtatóval, altatóval segítse elő, napközben egyéb aktivitással terelje el figyelmét. A járást, mozgást ne hagyja abba. A fekvés ilyenkor nem a legjobb módszer. Az agyérbetegség okozta szédülés nem a "világ vége", de hozzá kell szoknia, hogy az egyensúlyszer állapota az infúziók, és gyógyszeres kezelések ellenére sem lesz teljesen tökélete.

Minden jót kívánok. Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna

Kérdés: 2015. december 25., 19:26; Megválaszolva: 2015. december 27., 07:50
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
A koponya MR vizsgálata
Nolicin mellékhatása
Mri lelet kiértékelése
Látásvesztés, ájulás határáig.