Csípőiületi probléma

Tisztelt Doktornő! Hónapok óta fennálló nagyon erős csípőízületi fájdalom (éjszakai görcsök, lábba kisugárzó erős fájdalom, járási nehézség) miatt MRI vizsgálaton vettem részt. Mivel neurológushoz nincs lehetőségem elmenni, az MRI vizsgálat eredményének megértésében kérem segítségét, illetve a jövőbeli kilátásaimról is írjon pár szót. Az MRI vizsgálat eredménye: "A csípőízületekben a normálisnál nagyobb mennyiségű szabad folyadék van jelen. A bal nagy trochanter mellett 4 mm vastagságban Fatsat PD-ben magas jelintenzitású képződmény látható a gluteus minimus in terminalis szakasza körül. Combfej necrosis nem volt kimutatható. Másutt a régióban lévő csontokon, inakon, izmokon kóros eltérés nem ábrázolódik. Vélemény: A kép elsősorban posttraumás paratendinosisnak felel meg a bal oldali gluteus minimus in körül. Bursitis ugyanígy szóba jöhet. Mindkét oldalon túlterhelés következménye lehet a normálisnál nagyobb mennyiségű izületi synovalis gyülem". Állómunkát végzek, sokat cipekedek, a nyugdíjazásig munkahelyet váltani nincs lehetőségem. Válaszát előre is nagyon köszönöm. Tisztelettel: C Á

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza csípő és alsó végtagi fájdalom témában

Kedves Kérdező!

Az MRI vizsgálat túlterhelés okozta enyhe csípőízületi gyulladáson kívül egyéb eltérést nem igazolt.Ez azt jelenti, hogy egyelőre konzervatív terápiával a panasza enyhíthető. (gyógyszer, fizikoterápia, torna) Műtétre nincs szüksége. Az állómunka negatív hatását rendszeres gyógytornával kellene ellensúlyoznia. Az alsó mozgásszervi rendszer egyéb szakaszairól is kiindulhat a probléma. Pl. ágyéki csigolya meszesedés, vagy az Ön esetében a bokaízület, a lábboltozat süllyedése.Viselhetne csípőszorítót, csináltasson cipőjébe gyógybetétet.

Sajnos, sokszor előfordul, hogy a betegek az MRI vizsgálattól csodát várnak.Ez csak ritkán van így. Többnyire ilyen esetekben a pozitív hozzáállás, a panaszokat kiváltó környezeti okok megszüntetése jelent megoldás. Az Ön esetében, mint írja, egyelőre a tehermentesítés nem jön szóba, ezért kellene megtalálnia a legjobb módszert, amivel a panaszait csökkenthetné.Nyugdíjazását követően a gyógyulás esélyei javulni fognak.

Minden jót kívánok. Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna

Kérdés: 2015. december 25., 14:25; Megválaszolva: 2015. december 27., 07:39
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Gyógyszerek szedése, vérnyomás
Agykamra tágulat
Nyomás érzet
Étkezés után vérnyomás esés?
MR eredmeny