MR vizsgálat eredménye

Tisztelt Doktornő! Szeretném kikérni az Ön véleményét, szeretném megkérdezni mit jelent a vizsgálat eredménye: A középvonal helyzete megtartott. Normális tágasságú liquorterek. Szimmetrikus kamrarendszer. A felső kamrasíkokban a frontalis és parietalis lebenyeknek megfelelően T2 és FLAIR méréseken jeldús, T1 méréseken nem ábrázolódott, ovális fehérállományi gócos laesiok láthatók, legnagyobb jobb oldalon 6 mm. Diffúzió gátlás, kóros kontrasztanyaghalmozás nem látható. A chiasma tájék, kisagy-hídszöglet, craniospinalis átmenet szabad. Légtartó orrmelléküregek. Az intracranialis arteriak oszlása, tágassága normális. Vélemény: Mindkét oldalon apró fehérállományi gócos laesiok, demyelinisatios gócoknal megfelelhetnek. Várom mihamarabbi válaszát amit tisztelettel nagyon köszönök!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza demyelinisátiós gócok témában

Kedves Kérdező!

A leírt elváltozások valóban megfelelhetnek demyelinisátiós gócoknak. A szó pontos fordítása elvelőtlenedés.Ez egy gyulladásos folyamat, amikor a szervezet a saját anyagát idegenként kezelve ellenanyagot termel ellene.Ebben az esetben konkrátan az idegek külső velőshüvelyüket elvesztik, sérülékennyé válnak és működészavarok keletkeznek.

Az MR képen látott elváltozások azonban nem biztos, hogy klinikailag tüneteket okoznak. Minden esetben további vizsgálatok döntik el, hogy a demyelinisátiós betegség valóban manifesztálódott e, vagy a gócok úgynevezett "néma" gócok.

Önnek mielőbb fel kell keresnie egy neurológust, aki a további vizsgálatokat elvégezteti.

Minden jót kívánok. Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna

Kérdés: 2015. november 13., 19:50; Megválaszolva: 2015. november 14., 06:58
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Klinikailag izolált syndroma?
Mini infarktus
Ön szerint ez probléma lehet vagy...
Fej felső rész zsibbadás
Mi a teendő?