Ismét epilepszia?

Tisztelt Doktor Úr/Doktor Nő! 10 évvel ezelőtt hagyhattam abba az akkor 5 éve tünetmentes epilepsziámra szedett 3*1 Convulex 300mg gyógyszer szedését. Nem volt gyógyszermentesen sem 1 rosszullétem sem. Pénteken (okt.30-án) egyszercsak arra riadtam fel az ágyból, hogy elaludtam (azt hiszem) . Nagyon fájt a fejem utána, és a nyelvem töve felé megharaptam a nyelvem, a rágófogaim nyoma rajta. Nem emlékszem rá. A szememet ma vettem észre, hogy az egyik az egyik sarkánál be van vérezve, jobban, mint egy kötőhártyagyulladásnál, vastag piros.. Azt tudni kell, hogy a lányom abban a korszakában van, hogy ha vízszintesen vagyunk, akkor minden testrészünkön ugrál, pláne olyankor, ha nem figyelünk oda. Létezhet az, hogy egy epilepsziás rohamom volt, és annak következtében vérzett be a szemem, ill. haraptam el a nyelvem? Vagy egy ilyen gyerekugrástól is történhet ilyen? Ennyi év után mi okozhatna epilepsziás rosszullétet? Kialvatlanság, stressz sajnos igencsak jellemző rám. Nincs magas vérnyomásom, viszont IR-em van, azaz a cukorbetegség előszobájában vagyok, és pajzsmirigy alulműkődésem, amire L-Thyroxint szedek. Illetve most volt egy vírusos bélhurutom, amire simaizom görcsoldó gyógyszert is kaptam többek között. Az is lehet, hogy ez mellékhatás volt? Papaverin Takeda, Ulprix - ezeket szedtem. Előre is köszönöm a válaszát! Üdvözlettel, M.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Kerekes Éva válasza epilepszia témában

tisztelt érdeklődő!

nem lehet biztosra mondeni, hogy mi történt. A szembevérzés még nem jellemző, a nyelvharapás viszont gyanús egy rohamra. De ha le is zajlott egy rohama, az nem jelenti azt, hogy visszatért az epilepsziája. 1-1 epielpsziás jellegű rohamot kiválthat a kifáradás vagy gyógyszer, és ez nem jelenti azt hogy nem provokált epielpsziásrohamai is lesznek.

érdemes felkeresni egy epilepsziában jártas neurológus. Remélem, a vizsgálat megnyióugtató eredményekel zárul majd.

Kérdés: 2015. november 01., 23:31; Megválaszolva: 2015. november 04., 22:23
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Epilepszia?
Kérem segítsen!
Kérem segítsen!
Alvás közbeni mozgás
Tisztelt Doktorúr! Pár napja éjjel a fiamnál (17 év) furcsa mozgást tapasztaltam olyan volt mint aki rázza rángatja a kezét (a teste többi része...
EEG leletem magyarázata
Az eeg vizsgálatom értékelése: Fotóra meredek hullámtöbblet jelenik meg a hátsó scalak felett,Spec.irratív mechanizmus nem ábrázolódott. Ez...