Tegretol szedése

Tisztelt Doktornő! A 30 éves fiamnak pozitív lett az EEG vizsgálat (bal temporalisan epileptiform aktivitás) , pedig 12 év alatt csak 2 szer volt epilepszias rohama (12 és 3 évvel ezelőtt) . Indokolt e a Tegretol 200 mg tabletta szedése, aminek annyi sok mellék hatása van, amikor ő nem is epilepsziás? Tisztelettel: Kiss Irén

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza epilepszia témában

Kedves Kérdező!

Két epilepsziás roham és pozitív EEG mindenképpen igazolja az epilepsziás betegséget.Ez valószínűleg összefügg a jelzett alapbetegséggel.

Antiepilepticumra történő beállítás szakmailag mindenképpen indokolt.

Sajnos mellékhatásokkal majdnem minden gyógyszer esetében számolni kell, de ezek nem törvényszerűen jelentkeznek, és a gyógyszer nem szedése összehasonlíthatatlanul nagyobb veszélyekkel járhat. Mellékhatások esetében ma már számtalan újfajta antiepilepticum is van, ezek közül lehet a leghatásosabbat kiválasztani.

Minden jót kívánok.Üdvözlettel. dr.Szappanos Zsuzsanna

Kérdés: 2015. október 06., 18:25; Megválaszolva: 2015. október 07., 09:52
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Epilepszia?
Kérem segítsen!
Kérem segítsen!
Alvás közbeni mozgás
Tisztelt Doktorúr! Pár napja éjjel a fiamnál (17 év) furcsa mozgást tapasztaltam olyan volt mint aki rázza rángatja a kezét (a teste többi része...
EEG leletem magyarázata
Az eeg vizsgálatom értékelése: Fotóra meredek hullámtöbblet jelenik meg a hátsó scalak felett,Spec.irratív mechanizmus nem ábrázolódott. Ez...