Pánikbetegség?

Jó Napot! Kérdésem lenne, hogy mi okozhat érdekes zsibbadás szerű érzést a fejben? Nem tart sokáig, igazából úgy tudnám elmagyarázni, mint mikor az emberen végig fut a hideg, csak ez a fejben.Homlok tájékon néha nyomást is érzek.Kicsit hipochondernek gondolom magam, mert mindig minden miatt aggódom.Gyakran vannak pánik rohamaim is.Ilyenkor mindig azt érzem h bármikor meghalhatok, vagy elájulhatok, teljesen kétségbe esem..Helytől, időtől függetlenül szoktak rámtörni. A pánikolásaim miatt gondolom, hogy talán ezért érzek furcsa dolgokat talán, de ma kicsit megijedtem.Konkrét példa a mai napon, hogy a micimackó mese címén, 10 percet kellett gondolkodnom mire eszembe jutott, úgy hogy közben egy képet néztem róla.Vagy vezetés közben pl 3-ba akarok váltani mikor már megtettem.Eléggé megijedtem.Egyre gyakrabban van ilyen, hogy nehezen jutnak eszembe szavak.. Mostanában kedvtelen vagyok, és azt vettem észre, hogy párommal is gyakrabban kiabálok, majd később rájövök, hogy szinte ok nélkül.Félek, hogy komolyabb problémám van, esetleg tumor a fejben.Igazából a vizsgálattól is félek, mert ha kiderülne ilyesmi, én nem is tudom mit csinálnék ilyen helyzetben.Lehetséges a komolyabb betegség? Előre is köszönöm válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza agydaganat,pánik, hypochondriázis témában

Kedves Kérdező!

Minden ember életében lehetséges komolyabb betegség, ezt ésszel belátjuk. Tragédiák is vannak mindenhol, körülöttünk is. Ami mással megtörtént, az megtörténhet velünk is. Egészséges esetben azonban az ember ezzel a gondolattal tartósan nem foglalkozik, nem keresi és nem várja el a bajt, betegséget, és nem él állandó félelemben, hogy holnap mi lesz. Ez a negatív gondolkodás, állandó befelé figyelés, aggodalmaskodás előbb utóbb elakadásokat okoz a mindennapi életben, mint ahogy írja is. Nem tud koncentrálni, figyelmetlen, türelmetlen. A személyiségét nagy valószínűséggel már nem lehet megváltoztatni, de a rossz szokásain igen. Gondolkozzon el, miért érdemes előre aggódni amiatt, ami még nem is történt meg, csak a maga fantáziájában. Ugyanilyen erővel gondoljon csak pozitív dolgokra, mindjárt jobban fogja érezni magát. Sajnálom, de én soha nem szoktam" jósolgatni" a betegeknek. Higgyen önmagában, és tegye a dolgát.

Minden jót kívánok. Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna

Kérdés: 2015. szeptember 18., 17:45; Megválaszolva: 2015. szeptember 20., 08:18
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Ez Sclerosis multiplex?
Jonapot. Azt szeretném kérdezni hogy tavaly voltam mri vizsgálaton Sclerosis multiplex miatt de az negatív lett. De megint elő jöttek ilyen tünetek...
Ez Sclerosis multiplex?
Jonapot kívánok! Azt szeretném kérdezni hogy tavaly voltam mri vizsgálaton Sclerosis multiplex miatt de az negatív lett. De megint elő jöttek ilyen...
Agydaganatra utalhatnak az alábbiak?
Tisztelt Doktornő! A neurológiára városomban nem tudok menni, ezért fordulok végső elkeseredettségemben Önhöz. Háziorvost felkerestem, de a...
Agydaganat és babavállalás
Tisztelt Doktornő/Úr! 20éves koromban villámcsapásként agydaganatot diagnosztizáltak nálam. Azonnali műtét követte ahol sajnos nem sikerült az...
állandósult furcsa érzések
Tisztelt Doktornő! Tavaly márciusban furcsa kellemetlen tüneteim jelentek meg, amelyek azóta is tartanak (több mint másfél éve) , és 1-2 napos...