aneurysma, angioma

Tisztelt Doktornő! Pár hete lüktetést, szorítást tapasztalok hátul, bal oldalon a fejemen, ami általában fájdalmatlan. Ezt émelygés, hasi görcsök kísérik. A kérdésem az, hogy ez lehet-e agyi aneurysma, angioma? Április végén készült kontrasztanyagos CT-kép (akkor még nem voltak ilyen panaszaim, de egy 2002-ben lezajlott vérzéses spontan sanalodo occipitalis angioma cerebri kontrolljaként végezték) , miután a vizsgálatot végző doktornő kijelentette, hogy nincs aneurysmám, status idem, a korábbi heget elég kétévente nézegetni. Mivel nem értek hozzá, ezért kérdezem, lehetséges-e, hogy azóta alakult-e ki aneurysma? Vagy az nem alakul ki ennyi idő alatt? Más betegségem nincs. Szükséges-e a CT újbóli megismétlése? Válaszát előre is köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Kerekes Éva válasza aneurysma témában

tisztelt Érdeklődő!

Nem valószínű, hogy a panaszait egy újabb aneurysma okozná, sokkal gyakrabban a nyaki izmok feszülése, vagy nyaki gerinc rendellenessége áll az ilyen panaszok mögött. ennek ellenére szerintem kérjen időpontot a neurológusához, és beszélje meg vele az új panaszát. Biztosan tud segíteni. Gyógyulást kívánok!

Kérdés: 2015. augusztus 30., 09:50; Megválaszolva: 2015. augusztus 30., 21:04
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Mi a teendő?
Agyi MR vizsgálat kiértékelése
Okozhatja túladagolás?
Nyeléssi probléma okai
Tisztelt Doktor úr! Édesanyámnak már kb. 10 éve vannak nyelési problémái.Egyre nehezebben tud lenyelni bármit is,a gyógyszerek bevétele is...
A koponya MR vizsgálata