Epilepsziás vagyok vagy más bajom lehet?

Tisztelt Doktor nő! J.Gergely vagyok és függetlenül lenne pár kérdésem önökhöz. Nem rég kórházba kerültem mert a munkahelyemen epilepsziás rohamom volt a következő 4 nap rohamom meg ismétlődőt. és ezután gyógyszert beállítottak nálam. A tegretor cr 200mg. Azóta nem volt rohamom. Az a mai napig rendszeresen szedem reggel és este. Az lenne a kérdésem hogy, mi válthatta ki a rohamot mivel a mellékelt orvosi dokumentációkat küldöm és többnyire ezek negatívak voltak. Nem tudni hogy mi váltatta ki nálam az epilepszias rohamot mert az EEG nem mutatót erre való jelet. Az agy ér festés sem mutatott semmit illetve feltételeztek vasculitist de nem igazolódót. Kérésem az lenne hogy venne egy pár tekintést a papírokra és mondana pár szót róla mert kíváncsi lennék az ön véleményére. A válaszát és a segítségét előre is nagyon szép köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza epilepszia témában

Kedves Kérdező!

Átnéztem a leleteit.Fontosnak tartom, hogy mindenre kiterjedően, magas szintű kivizsgálásban részesült. A leletek nem egyértelműen negatívak, hiszen az első koponya MRI vizsgálat egyértelműen, a második már javulóban, de az agy szürkeálloményban diffúz eltéréseket mutat. Ez nagy valószínűséggel gyulladásos eredetű.Kiváltó oka egyértelműen nem igazolódott.Talán vírus fertőzés lehetett, vagy egy úgynevezett autoimmun reakció, (vasculitis) , mely szerencsére gyorsan lezajlott. Az epilepsziás roham másodlagos tünetként jelentkezett, és nem genetikus eredetű. Ezt támasztja alá az EEG negativitása is.

Fontosnak tartom a kórelőzményben szereplő adatot, miszerint a rosszullétét megelőzően munkahelyén 2-3 napig alig aludt. Az alvásmegvonás hajlamosítottság esetén kiválthat epilepsziás rohamot. A jövőben erre fokozottan kell figyelnie.

Egyelőre a kérdés véglegesen nem zárható le. Neurológiai gondozása, gyógyszerszedés és kontroll vizsgálatok szükségesek.

Minden jót kívánok. Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna

Kérdés: 2015. augusztus 13., 09:18; Megválaszolva: 2015. augusztus 14., 07:37
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Agyi zavar? - MR lelet
Epilepszia
Agyi zavar?
Mi lehet a gyakori izomrángás és...
2 éves gyermek alvás közben...