Epilepszia és pánikbetegség

Kedves Doktornő! Nehéz lenne most teljesen leírnom minden előzményt, de egy jó ideje pánikbetegként, közepes epizódú depresszióval vagyok kezelés alatt korábban voltak paranoid, mániákus epizódjaim is. Családom előtörténetében van szimplex skizofréniával diagnosztizált édesanyám (az én pszichiáterem szerint félrekezelt, valójában affektív beteg) akinek viselt dolgait úgy tűnik nővérem is örökölhette, mert rendszeres, és komoly gyógyszerkúrán van. Magam csak paroxat (40 mg ról ma már csak 10) és xanax keverékén "élek". Érdekes mód tüneteim alacsony gyógyszerszint mellett erősödtek, s Kezdetben csak összegörnyedtem, és előre-hátra "imbolyogtam", majd ez manapság odáig súlyosbodott, hogy akaratlan rángásaim kezdtek lenni, a testem dobálja magát, gyakran szájpadlás zsibbadás, majd erős lábremegés, megfeszülés, szorongás, bizsergés, "gondolat vihar" jön rám, ami idővel enyhül, aztán egy ásítással abbamarad többnyire, és eléggé meglepő érzés ismét a "valóságban" találni magamat. Előfordul, hogy egy ilyen roham után még egy kisebb kezdődik. Aztán összeszedem magamat. Általában, sőt, az esetek 90%ában otthon vagy egyedüllétben törnek ezek rám. Vannak még más, hasmenéssel társuló erős szorongásos tüneteim is, de ezt magam elkülöníteném a fentiektől, mert más állapotnak tapasztaltam meg. Van ötlete, hogy mi is történik velem? Válaszát nagyon köszönöm előre is.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza epilepszia témában

Kedves Kérdező!

Az önnél előforduló heterogén psychiátriai diagnózisok számomra erősen megkérdőjelezik, hogy mindez hogyan lehetséges?

Pánik, depresszió, mánia, paranoiditás egyidőben, 30 évesen? Igaz, hogy levele szerint familiáris terheltség is súlyosbítja helyzetét. Schizophreniával kezelt édesanyja és pszihés zavar miatt gyógyszert szedő nővére, és emellett Ön, a leírt bizarr panaszokkal.Nem lehet könnyű a helyzete, de nekem is "feladta a leckét" rendesen. A leírt rosszullétét egyértelműen a psychiátriai betegségének tulajdonítom, állapotrosszabbodása és a gyógyszeres kezelés kiegészítésének szükségessége miatt keresse fel pszihiáterét.

Neurológusként csak annyit mondhatok, a leírtak nem jellemzőek epilepsziára.

Minden jót kívánok. Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna

Kérdés: 2015. augusztus 09., 00:37; Megválaszolva: 2015. augusztus 09., 11:09
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Agyi zavar? - MR lelet
Epilepszia
Agyi zavar?
Mi lehet a gyakori izomrángás és...
2 éves gyermek alvás közben...