MRI A lumbalis gerinc szakaszról

A lumbalis gerinc szakaszról T1 T2 T3 Fs dixon sagittalis T2 coronalis valamint az L. 3.4.5.T1 axialis síkú felvételek készültek. Lelet: A lumbalis lordosis csökkent. A csigolyatestek magassága normális, a zárólemezek épek. A gerinccsatorna caudalis irányba mérsékelten tágult, a sacrum felső szelvényeiben coronaris átmérője 2, 5 cm. A discusok víztartalma normális rajtuk kóros deformitás nem látható. A myelon az átlagosnál vékonyabb a conus helyzete pontosan nem állapítható meg, lokalizációja L.3.-4. magasságban lehet. Vélemény: Congenitalis lumbosacralis anomalia ("lehorgonyzott gerincvelő") . A kérdésem az lenne, hogy mit jelent ez pontosan számomra és hogy ez összefüggésben állhat e gyermekkor óta fennálló vizelettartási, vizelési problémával, emésztési problémával, talpdeformitással (kivájt láb) , potencia zavarral, hangulatingadozással, szorongásos zavarokkal, hátfájással, figyelmi és tanulási nehézségekkel, pszichés zavarokkal, alsó végtagban jelentkező izomsorvadással vagy más egyébbel. 12éves koromban vesemedence gyulladásom volt, amit sikerült kinőni. Lehetett e ez ennek a szövődménye? Válaszát előre is köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza ágyéki gerinc fejlődési rendellenességek témában

Kedves Kérdező!

Az MRI vizsgálattal leírt fejlődési rendellenesség vizelési zavarokat, és potencia problémákat mindenképpen okozhat.Ezek miatt az MRI vizsgálat már régebben is indokolt lett volna.

Alsó végtagi izomzat sorvadása, gyengülése esetén nélkülözhetetlen a fizikális vizsgálat, reflex státusz ismerete, valamint EMG-ENG vizsgálat is.

A pszihés problémák, hangulatingadozás, szorongás, figyelem és tanulási nehézségek lehetnek születés körüli károsodások tünetei, ezek szintén a korai gyermekkorban jelentkeznek, de a leírt anomáliával nincsenek összefüggésben.

A vesemedence gyulladás és a fentiek közt szontén semmilyen kapcsolat nincs.

Minden jót kívánok. Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna

Kérdés: 2015. augusztus 07., 07:35; Megválaszolva: 2015. augusztus 08., 07:28
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Gyógyszerek szedése, vérnyomás
Agykamra tágulat
Nyomás érzet
Étkezés után vérnyomás esés?
MR eredmeny