Arcidegbénulás

Arcidegbénulás Bell féle Tisztelt Dr-nő! Az lenne a kérdésem hogya gyógyult faciális parézis krónikus betegségnek számít-e? Köszönöm szépen! Tisztelettel Kuti Csaba Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza a faciális paresis témában Kedves Kérdező! A Bell féle perifériás faciális paresis, a legtöbb esetben pár hét alatt, maradványtünet nélkül, véglegesen gyógyul, ezért nem számít krónikus betegségnek. Minden jót kívánok. Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna Köszönöm szépen válaszát nekem lassacskán gyógyulgat három éve történt igazából már csak a csücsörítés nem megy annyira de nem látszik kicsit se meg a szemeimet is tudom csukni meg mindent tudok mozgatni is csak a csücsörittés nem megy rendesen de fütyülni is tudok de azért pár hét alatt nem jött rendbe, akkor mégis kronikusnak számit vagy ez maradványtünet nem csak a az izmok maradtak úgy, ja és ez amúgy sújos betegségnek számít ha van maradványtünet? Köszönöm szépen

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza faciális paresis témában

Kedves Kérdező!

Levélben nehéz megítélni, mi a maradványtünet, mi nem. Ahhoz élőben kellene látnom, hogy meg tudjam ítélni, a mimikai izmok működése megfelelően helyreállt e, vagy sem.Így a távolból, azt gondolom igen.Nem hiszem, hogy Önön kívül bárki problémásnak tartaná a "csücsörítését". Pláne, ha fütyülni is tud már.Biztosan hallotta már, egészséges embereknél sem teljesen egyforma a két arcfél, bizonyos aszimmetria nem kóros.3 év után Ön teljesen gyógyult, emiatt nem szükséges aggodalmaskodnia.

Minden jót kívánok. Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna

Kérdés: 2015. augusztus 02., 19:58; Megválaszolva: 2015. augusztus 03., 17:27
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
MR vizsgálat
Tisztelt Doktornő! Az elmúlt 3 hétben bell féle arcbénulással kezelnek. Az MR vizsgálat is készült. Segítségét szeretném kérni abban, hogy Ön...
Arcidegbénulás Bell féle
Tisztelt Dr-nő! Az lenne a kérdésem hogya gyógyult faciális parézis krónikus betegségnek számít-e? Köszönöm szépen! Tisztelettel Kuti...
Agyi MRI eredmény illetve fülzúgás
Lábfájdalom,alvászavar.
MR lelet értelmezése
Philips Achieva 1,5 T. CD- nem készült. Koponya MR és MRA vizsgálat: Axialis T2, FLAIR és DWI, ADC , coronalis FLAIR, sagittalis T1 súlyozott...