Mi a bajom

Kedves Doktornő! A segítségét szeretném kérni. 2 hónapja jártam a fejfájás ambulancián évek óta jelentkező fejfájással, a doktornő azt mondta, hogy menjek el egy koponya MR vizsgálatra. Az MR leleten ez áll: T1 súlyzott saggitalis, T2 icv, FLAIR axialis, T2 súlyzott coronalis síkú és diffusios fevételeket készítettünk natívan. Kontrasztanyag Dotarem i.v. adása után T1 súlyzott felvételeket készítettünk minhárom síkban. Középállású, norm. tágasságú kamrarendszer. Szabályos külső liquorterek.JOBB OLDALON FRONTÁLISAN KB 3MM-ES KÓROS JELŰ GÓC FIGYELHETŐ MEG A FEHÉRÁLLOMÁNYBAN MELYNEK MEGJELENÉSE ILLETVE ELHELYEZKEDÉSE NEM JELLEGZETES. A parenchymában egyéb kóros jelintezitású terület, illetve kóros kontrasztanyaghalmozás nem ábrázolódik. A középvonal megtartott. Az lenne a kérdésem, hogy ez mit jelent, milyen betegségre utal ez a góc, meg mi az hogy kóros jelű. Illetve az jó vagy rossz, hogy a megjelenése nem jellegzetes. Előre is köszönöm Tisztelettel: Judit

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza Koponya MRI témában

Kedves Kérdező!

Önnél minden téren kielégítő, kontrasztanyaggal kiegészített koponya MRI vizsgálat történt. A leírt góc semmilyen konkrét betegségre nem utal. A kóros jelintenzitás azt jelenti, hogy a környezetétől eltérő módon viselkedik, ezáltal elkülöníthető.Ez a képalkotás lényege. A nem jellegzetes pontosan azt jelenti, hogy semmilyen ismert betegséggel nem azonosítható.Ilyen esetekben a klinikai tünetektől függ, hogy az orvos ezt a leletet hogy értékeli. A legtöbb hasonló eltérés gyakorlatilag úgynevezett " melléklelet", ami végül azt jelenti, hogy a vizsgálat negatív.

Természetesen a leletet a személyes betegvizsgálat során a beutaló orvosnak kell értékelni, a válaszom csak általános tájékoztatás lehet.

Minden jót kívánok. Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna

Kérdés: 2015. június 25., 14:43; Megválaszolva: 2015. június 26., 06:50
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
leukoaraiosis.
Kopnya MRI lelet
Tisztelt Doktornő / Doktor Úr! A tegnapi napon koponya MR vizsgálatot végeztek. Kérem segítségét a lelet értelmezésében. 2009-ben már végeztek...
Sm betegség vagy más?
Tisztelt Doktornő! 4 ève szültem,azóta vannak ezek a visszatérő panaszaim,de idén januártól szinte folyamatosan fennállnak,testszerte...
Leukoaraiosis
Kedves dr no! Eross szeduleses panaszaim tobb eve tartanak amit ki is vizsgaltattam tavaly októberben voltam natív koponya mrin. Es most is voltam...