Hova milyen szakorvoshoz forduljak?

Tisztelt Doktor Nő/Úr! Feleségemnek két héttel ezelőtt erős derékfájdalma, amely kisugárzott a bal Hátsóhoz s a bal oldali lágyékba. Ülni, feküdni se hason se hanyatt nem tudott, csak letérdelve a heverő előtt s arra ráborulva tudta elviselni a fájdalmat. Kapott Neodolpass kúrát /5 palack/ A fájdalom csak addig múlt el amíg lefolyt a készítmény s utána még max 3 óráig. Ezután kapott egy steroid injekciót diprophost s minden reggel voltaren injekciót 5 napon keresztül. Javulás nincs. Urológiai, nőgyógyászati, belgyógyászati s MR. negatív. Hová forduljunk a panasszal? Reumatológushoz, vagy gyógymasszőrhöz? A bal oldali far részen tapintható talán egy ideg, ami nyomásra fájdalmat okoz. Mindenki csak széttárja a kezét s nem tud mondani semmit sem. Mondjuk az idegsebész csak ránézett, hozzá sem nyúlt... Köszönettel várom válaszát, Stengetz

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza piriformis alagút szindroma témában

Kedves Kérdező!

Az Ön kedves felesége két héten belül részesült mindazon nagyhatású gyógyszerekből, amik súlyos, gerinc eredetű fájdalom esetén hatásosak. Ez idő alatt vizsgálatok is történtek.Én, mint neurológus, mindenképpen kértem volna a gerinc MRI vizsgálatát. Ha ez megtörtént, és negatív volt, akkor biztosan nem gerinc eredetű a fájdalom. Az ideggyökök a

gerinccsatornából való kilépés után előbb nagyobb, majd kisebb ágakra oszlanak, és beidegzik a környező izmokat. A gluteus(far) izomzat középpontjában nyomásérzékenységet a nervus ischiádicus nevű idegtörzs betegsége okoz. (Ez a fájdalom a betegek közt elterjedt köznapi nevén "isiász".) Az ideg a medencéből a piriformis izomzat között lép ki. Ha ez a csatorna valamilyen okból beszűkül, az idegre ható nyomás fájdalmat idéz elő. Ez a betegség az úgynevezett alagút szindrómák közé tartozik, pontos neve piriformis alagút szindróma,. A kezelés lényege az itt kialakult szükületet, nyomást megszüntetni.Pl. Lidocain, steroid injectióval, fizikoterápiás módszerekkel.Végső esetben szóba jön az ideg sebész úton történő felszabadítása is.

Egyelőre az információk birtokában keressenek fel neurológus szakorvost.

Minden jót kívánok. Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna

Kérdés: 2015. április 25., 11:19; Megválaszolva: 2015. április 26., 06:43
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Koponya MR és MRA vizsgálat...
Ez lehetséges nyelvsorvadás?
Jelezhetnek ezek valami komolyabb...
Lovas baleset után visszamaradt...