Gyűrűs ujj rángatózása, fájdalma

A bal kezemen a gyűrűs ujjam sokszor el kezd rángatozni és ha sokáig ráng el kezd fájni a kezem. Mit tegyek?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza rángás,fájdalom témában

Kedves Kérdező!

Sajnos, levelében igen kevés információt közölt. Ennek alapján nehezen tudok bármit is mondani. Jó lenne tudni, a bal keze az említett problémát megelőzően milyen helyzetben, milyen igénybevételnek van kitéve? Vagy netalán teljes nyugalomban jelentkeznek ezek a tünetek? Az idegrendszer felépítését ismerve igen valószínűtlen, hogy rángás jelentkezzen kizárólag a IV. újjban. A fájdalom helyét sem írta meg pontosan.

Hiányos adatai alapján elsősorban a nervus ulnáris nevű perifériás ideg izgalmi állapotára gondolhatnék, mely ideg a tenyér kisújj felőli részét és a IV-V. újjat idegzi be. Az ideg sérülését fizikai vizsgálattal ritkán, EMG, ENG vizsgálattal lehet kimutatni. A háttérben lehet sérülés, a csukló és kéz fokozott igénybevétele.

A végtag nyugalomba helyezése, gyulladácsökkentő fájdalomcsillapítók adhatók.Fokozódó fájdalom esetén, az ENG vizsgálat alapján sebészeti megoldás is szóba jöhet.

Kihangsúlyozom még egyszer, hogy a leírtak Önre csak abban az esetben vonatkoznak, ha a nem közölt részleteket illetően is egyezés van.

Minden jót kívánok. Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna

Kérdés: 2015. április 24., 20:41; Megválaszolva: 2015. április 27., 07:48
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Nyaki fajdalom
MRI es arc es covid
Tisztelt Doktor Úr! A novemberi Covid fertőzésem óta fáj az arcom, fülem, stb., de minden leletem jó. Egy hete nagyon szédülök és a hangok is...
Agykoponya MR natív vizsgálat
Epilepszia?
Mi lesz, ha lejár az egy év?