artéria vertebralis

Csókolom! A leletem kontrasztanyagos ct alkalmával: Bal arteria vertebralis kifejezetten gracilis helyenként alig azonosítható, benne az áramlás megfordult.claudi graodu irányú.a főtörzsek eredése telődése szabályos.néha szédülök, de pánikbetegséget is diagnoztizáltak régen.azt szeretném kérdezni, hogy van aki azt mondja szedjek aspirin protectet, van aki a többség azt mondja, hogy sok embernek van ilyen ez egy fejlődési variáció, és nem okoz gondot.Én félelmem az, hogy itt nem alakulhat ki vérrög, vagy elzárodás ami halálos lehet? vagy ez csak az én hülyeségem? köszönöm válaszát. Mivel pánikra hajlamos vagyok mindig szinte naponta az jár a fejembe, hogy elzáródik az ér.Én mint nem hozzáértő ezt úgy gondolom, hogy ott megáll a vér és megalvad majd jön megy.vagy ez nem ilyen egyszerű? köszönettel.Remélem megnyugtatválaszával.köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Kerekes Éva válasza agyi ér rendellenesség témában

Tisztelt Érdeklődő!

Nem hülyeség, hogy fél, egy ilyen rendellenesség gyakran okoz ijesztő panaszokat, az is lehet, hogy a pánikot is ez okozza. De az a jó hírem, hogy ez a rendellenesség, bár sok panasszal járhat, semmiképpen nem veszélyes! Miatta nem fog vérrög kialakulni, és elzáródás sem, és az aspirint sem kell szednie, ha nincs más rizikófaktora.

Az agy már megszokta et az áramlást 8mivel az egyik ere fejletlen, ott visszafelé csorog a vér, de ellátja az agy azon területét. a szervezetünkben sok mindent bebiztosított a természet, van olyan betegem, akinek a 4 fő agyi érből csak 1 működik, mégis jól van.

Panaszmentességet kívánok!

Kérdés: 2015. április 18., 16:56; Megválaszolva: 2015. április 18., 18:19
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Mi a teendő?
Agyi MR vizsgálat kiértékelése
Okozhatja túladagolás?
Nyeléssi probléma okai
Tisztelt Doktor úr! Édesanyámnak már kb. 10 éve vannak nyelési problémái.Egyre nehezebben tud lenyelni bármit is,a gyógyszerek bevétele is...
A koponya MR vizsgálata