Agykoponya MR vizsgálata

Kedves Dotornő! Érdeklődnék, hogy mit jelentenek az MR eredmények, vélemények? Édesanyámnál (46 éves) volt ez a vizsgálat.Sokat szédül mostanában. Előre is köszönöm válaszát! Üdvözlettel: Kovács Ágnes MR vélemény: Frontális fehérállományi eltérések, melyek mibenléte, tünetképző jelentősége kérdéses, elsősorban nem friss microvascularis eredet valószínű. Friss vascularis laesiora, térszűkületre utaló jelek az agyállomány területén nem igazolódtak. A jobb artéria vertebralis intracranialis szakasza vs.hypoplasiás. Variaciós willis-kör. Az artéria basilaris csúcsán aneurysmára suspect eltérés látható.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza koponya MRI lelet témában

Kedves Kérdező!

A koponya MRI lelet szerint a központi idegrendszeri fehérállományban régebbi keletű, kisebb vasculáris léziók (agyi kiserek elzáródásából adódó infarctusok) láthatók. A leírásban bizonyára szerepel, hogy ebből egy, kettő, vagy több is látható.Valószínűleg klinikai tüneteket ezek nem okoznak. Az arteria vertebrális hypoplasia azt jelenti, hogy ez az ér eredendően fejletlenebb, szűkebb átmérőjű az ellenoldalinál.Fejlődési rendellenességként ismert, de keringési zavart nem szokott okozni.

A lelet lényegét tekintve negatív.

Minden jót kívánok. üdvözlettel. Dr.Szappanos Zsuzsanna

Kérdés: 2015. április 09., 16:20; Megválaszolva: 2015. április 10., 16:27
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Nyaki fajdalom
MRI es arc es covid
Tisztelt Doktor Úr! A novemberi Covid fertőzésem óta fáj az arcom, fülem, stb., de minden leletem jó. Egy hete nagyon szédülök és a hangok is...
Agykoponya MR natív vizsgálat
Epilepszia?
Mi lesz, ha lejár az egy év?