Korai feledékenység és fejfájás oka

Tisztelt Doktornő. Lenne egy számomra igen fontos kérdésem. Ritkán, de akkor elég sokáig fáj a fejem. Ez úgy néz ki hogy havonta 2-6 alkalommal szokott fájni a fejem de akkor még fájdalom csillapító hatására is csak sokára múlik el. Ehhez párosul még egy olyan gondom, hogy nagyon gyorsan elfelejtek mindent. Van hogy édesanyám elmondja hogy mit vegyek a boltba, és 10 perc múlva már nem tudom mit kell venni csak hézagosan emlékszek rá. Vannak dolgok, amit nem felejtek el olyan könnyen, de van olyan fontos dolog amire emlékeznem kéne, de elfelejtem. Ez az utolsó 5 évbe egyre sűrűbben fordul elő. Az elmúlt 5 évbe észrevettem magamon, hogy sokkal idegesebb vagyok. Pitiáner dolgok pillanatok alatt fel tudnak idegesíteni, amik régen nem idegesítettek. Észrevettem magamon, hogy ez egyre durvábban jelentkezik nálam. Erre mondanék egy példát. Elég ha valaki nem úgy szól hozzám ahogy kellene, vagy valaki napraforgó magot eszik, vagy durrog a rágóval, ezek mind olyan dolgok amik másodpercek alatt a vérnyomásomat az egekbe viszik és szétvet az ideg. Ilyenkor fogom magam és olyan távolságba vonulok ahol nincs zavaró közeg. Van a munkahelyemen és otthon is idegesítő és stresszes dolog, nem tudom hogy van e összefüggés a két dolog között. Voltam ideggyógyászaton és csináltak koponya MR-i felvételt. A Dr. azt mondta nincs semmi problémám. Most szeretném ha ŐN is mondana nekem véleményt erről az egészről, hogy mi lehet a problémám. Csak én gondolom hogy gond van, vagy tényleg nincs semmi probléma.Fényképen küldöm az MR-i felvétel eredményt. Előre is köszönöm. Még annyit, hogy a fejfájásra FLECTOR granulátumot szoktam szedni, vagy Apranax 550mg tablettát. Quamatel 40mg tablettát 2x1 eszem mert majdnem mindentől ég a gyomrom.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza MRI lelet témában

Kedves Kérdező!

A fejfájás típusát nehezen tudom megítélni, mert erről bővebben nem írt.

Ennek ellenére elképzelhetőnek tartom, hogy hatékonyabban is lehetne kezelni, mint az Ön által használt szerek. Elsősorban a feszültség, türelmetlenség, irritálhatóság miatt kombinálni kellene a fentiekre hatékony gyógyszerekkel, ekkor várhatóan ritkábbá, és elviselhetőbbé válnának a fejfájásai, javulna a koncentráció képessége is. Az MRI lelet és az Ön által leírt fejfájások, valamint az idegesség, szétszórtság egymással semmilyen összefüggésben nincsen. Az MRI-n látható elváltozás eredete pontosan nem határozható meg.Javasolom egy év múlva a vizsgálat megismétlését. Addig ezen nem kellene rágódnia. Amennyiben a leírt magas jelintenzitású góc képe nem változik, mellékleletnek kell tekinteni.

Minden jót kívánok. Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna

Kérdés: 2015. március 29., 00:13; Megválaszolva: 2015. március 29., 08:17
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Mi lesz, ha lejár az egy év?
Mi lesz, ha lejár az egy év?
Mri tovabbi kerdes segitseg ....
Agy mri angio nativ es kontrasztos...
Koponya MR és MRA vizsgálat...