gyógyszer csökkentés ill. elhagyás

Tisztelt Doktornő! Nemrégen elhagytam az antidepresszáns /Olwexya/ gyógyszerem, ami komoly elvonási tüneteket okozott. Most a Depakine chrono gyógyszeremet szeretném elhagyni, mert eléggé aluszékony, tompa vagyok. /Az Olwexya elhagyása után javult az állapotom./ Kérdésem az, hogyha szintén lassan, kis adagokban csökkentem, újra előfordulhatnak komoly elvonási tünetek? Rendszeres IG kontroll alatt vagyok. Válaszát előre is köszönöm

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza gyógyszerelhagyás témában

Kedves Kérdező!

Gyógyszereinek felsorolása alapján egyértelműen nem derül ki, hogy a Depakine Chrono nevű gyógyszert milyen indikációban és mióta szedi.Bár, -mint írja, -az Olweya elhagyása után javult az állapota, mégis rossz gyakorlatnak tartom, hogy a betegek a kezelőorvosuk tájékoztatása nélkül lényeges változtatásokat eszközölnek a gyógyszerelésükön.Néha ebből nagyobb problémák is kialakulhatnak. A Depakine Chrono elsősorban antiepilepticum. Epilepsziás betegség esetén valóban a lassú, fokozatos elhagyás javasolt, abban az esetben, ha a beteg már évek óta tünetmentes.Kockázata az újabb rohamok fellépése.

Ha Önnek ezt a gyógyszert pszihiáter javasolta, rossz esetben akkor is a tünetek fellángolása következhet be.

Minden jót kívánok. Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna

Kérdés: 2015. március 27., 09:02; Megválaszolva: 2015. március 29., 07:10
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Gerincsérv és vizelési furcsaságok
Klinikailag izolált syndroma?
Mini infarktus
Ön szerint ez probléma lehet vagy...
Fej felső rész zsibbadás