Koponya MR.

Kedves Doktornő. Panaszaim 6-7 hete vannak. Fejfájással és szemfájalommal kezdődött, és kicsi szédüléssel. Nyomás érzést ereztem a fejembe arcomba fájt a nyakam es a vállam. Elmentem szemészetre mindent tökéletesnek találtak, elmentem füll-orr-gégészetre még koponya CT is voltam semmit nem talátak.Vérvételen is voltam ott is minden rendben. Akkor elmentem neurologushoz semmit nem talált ő se mindenki azt akarja mondani nekem hogy a stressztől van. fejfájásom és szemfájdalmam csillapodott de a fülem elkezdett zugni. Igy én (persze ezt mind magán uton) elmentem MR vizsgálatra. Aminek eredménye: Natívan T1 súlyozott sagittalis, T2 súlyozott és DWI axialiis valamit coronalis síkú Flair felvételeket készitettünk. Az intra- és extracerebralis liquorterek norm.tágasságuak. Az agyállományban korjelző jeleltérés nem látszik. A diffuziós sorozaton jelnövekedés nem jött létre. Bal oldalon a sinus sigmoideusban lassult áramlásra utaló magas jelintenzitás látható. A vizsgálat intracerebratilis pathologiás eltérést nem igazolt a natív felvételeken. Sinus thrombozis biztos kizárásához kiegészitő kontrasztanyagos vizsgálat szükséges, amennyiben panaszok vált fennállnak. Kérem irja meg ez mit jelent és mitől van? Házi orvosom azt mondta fogamzásgátló miatt. Nem igényel kezelést? Ha igen nagyon szivesen felkeresem magánrendelését, csak segitsen mert senki nem mond semmit. Nagyon szépen köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza sinus thrombosis témában

Kedves Kérdező!

Igen. Sajnos, a koponya CT bizonyos elváltozások kimutatására nem alkalmas. A sinus thrombosis, ha valóban az, súlyos tünetekkel járó agyérbetegség. Fiatal nőknél valóban a fogamzásgátló szerek használata fokozott rizikót jelent.

Azt javasolom, hogy az MRI felvétel birtokában sürgősen keresse fel egy szakmailag magasabb ellátási szintet nyújtó neurológust, ahol a kontrasztanyagos MRI vizsgálatot el tudják végezni. A lelet szerint a sinus thrombosis gyanúja merült fel, ennek kizárására lenne szükség, vagy a biztos diagnózis megerősítését követően mielőbbi kezelésre. Az Ön esetében nem javasolom a magánorvost.

Minden jót kívánok. Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna

Kérdés: 2015. március 18., 15:53; Megválaszolva: 2015. március 18., 17:16
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Hyperintenz góc
Egy fertőző betegség során alakult ki nálam sinus trombózis, ami azóta megszűnt, viszont már az első mri vizsgálatomban az áll, hogy a jobb...
Mi a teendő?
Agyi MR vizsgálat kiértékelése
Okozhatja túladagolás?
Nyeléssi probléma okai
Tisztelt Doktor úr! Édesanyámnak már kb. 10 éve vannak nyelési problémái.Egyre nehezebben tud lenyelni bármit is,a gyógyszerek bevétele is...