Zúgás a fejben

Tisztelt doktornő! A kérdésem feltevése előtt keresgéltem a neten, úgyy tűnik nem egyedi eset, azóta ismerőseimet is kérdezgettem. néhány hete inkább csak éjjel tompa zúgást érzek a fejemben, /nemigazán a fülemben/ néha napközben is, de hamar elmúlik, éjjel hosszabb ideig tart.. olvasgatok, hogy nem lehet segiteni rajta, sokan kivizsgálások tömegét végeztették el, CT-t is és nincs segitség? indulnék én is, de... egy ismerősöm annyit mondott hogy fülész dobhártya átvágást javasolt, de felelősség nélkül, mert nem biztos hogy ez megoldja a problémát, "szokjon hozzá".. Köszönöm a válaszát.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza fejzúgás témában

Kedves Kérdező!

Rémülettel olvasom levelét, milyen extrém tanácsok keringenek a betegek köreiben egészségügyi kérdésekről.Dobhártya átvágás? Ez most komoly? Bár viccnek nagyon rossz.

Ha a fejében érzett "zúgás"valóban zavarja, vagy halláscsökkenést is okoz, mindenképpen érdemes fülészeti vizsgálatot végezni.Legtöbbször a fülzsír okozta dugó kimosása megoldja a problémát. A részletes neurológiai kivizsgálás bizonyos esetekben szóba jön. Ezt eldönteni, csak személyes betegvizsgálat során lehetséges.Sajnos egyre gyakoribb a betegek saját elgondolásuk, vagy internetes tájékozódásuk alapján kezdeményezett CT, vagy MRI vizsgálat, melyet aztán nem tudnak értékelni, mert az csak megalapozott orvosi szaktudás, gyakorlat alapján lehetséges. Az Ön panaszához hasonló esetek bizonyos százalékában valóban a "hozzászokás", illetve nem odafigyelés lehet a végeredmény, mert a legmodernebb eszközös vizsgálatok sem találnak elváltozást.De hogy az Ön esetében mi derülne ki, azt ezen a csatornán sajnos nem tudom megmondani.

Minden jót kívánok. Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna

Kérdés: 2015. március 18., 07:36; Megválaszolva: 2015. március 18., 16:45
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Mi lesz, ha lejár az egy év?
Mri tovabbi kerdes segitseg ....
Agy mri angio nativ es kontrasztos...
Koponya MR és MRA vizsgálat...