Hogyan gyógyítható ez a probléma?

Tisztelt Doktornő, Az alábbi miatt írok Önnek: " A kamrarendszer mérsékelten tágabb, a jobb oldali oldalkamra occipitalis szarva kifejezett körülírt tágulatot mutat, mely 2003. óta ismert, nem fokozotabb. A jobb oldalkamra occipitalis szarvának körülírt tágulata 2003. óta ismert, fejlődési rendellenesség" Agykoponya natív CT vizsgálata. Ez a fenti gond hogyan gyógyítható? Közel 13 éve folyton szédülök és a fejem fáj, ingadozva vannak ezek jelen az életemben. Fiatal vagyok még most is. A szédülésem főként olyan, hogy mintha folyton mindenfele dőlnék, ám van, mikor egyensúlyvesztés is van. Úgy tudom, a fenti gond miatt vannak Nálam ezek a tünetek, betegségek. Többször kezeltek már kórházakban ezek miatt (is) . A neurológusom szerint a "nyak feszességéből" erednek ezek a gondok Nálam, ezért nyaktornát javasolt, melyet a javaslata szerint ülve végezzek. Szoktam is ezt is csinálni, ahogy a gerinctornát is. Az ajánlata előtt is csináltam ezeket (is) . Interneten is tájékozódom ezek miatt. Onnan is szoktam meríteni ötleteket. Várom szíves válaszát a kérdésemre. Köszönettel: Imre

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Kerekes Éva válasza szédüléls témában

Tisztelt Érdeklődő!

A leírt kamrarendszer- rendellenesség velkeszületett, nem valószínű, hogy köze lenne a a szédüléséhez, és biztos nem "gyógyítható"- hiszen a kitágult agykamra egy régen, csecsemőkorban elpusztult agyállomány helyét foglalja, ezen nem lehet változtatni, és nem is kell.

a szédülésének valószínűleg valóban a nyaki izmok feszessége az oka. Az internet sok mindenben segíti az életünket, de sajnos azt, hogy kinek mi a betegsége, továnbbra is csak személyes vizsgálat után tisztázható. Nem javaslom, hogy az interneten keresgéljen, mert csak fokozza a bizonytalanságát- ha nem bízik a neurológusában, akkor keressen olyat, ekakiben meg tud bízni. Egy biztos- a panasza mögött nem áll semmilyen súlyos, feltétlen kezelést igénylő betegség.

Kérdés: 2015. március 11., 12:20; Megválaszolva: 2015. március 11., 14:54
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Klinikailag izolált syndroma?
Mini infarktus
Ön szerint ez probléma lehet vagy...
Fej felső rész zsibbadás
Mi a teendő?