• KÉRDÉS

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Szakértők! Kislányom most 2 hetes. A 39. hétre született, 3460 grammal és 51 cm-rel császármetszéssel, mert farfekvéses volt. Amiatt írok, mert azt vettük észre, hogy nagyon sokat bambul a semmibe és ez elég aggasztó. A másik véglet, hogy ha ébren van, akkor meg többnyire csak sír, ha épp nem szopizik és ilyenkor még kézben is nagyon nehezen nyugszik meg. A fejlődésével így nincs gond, sőt egy picit talán túl sokat is eszik…Annyi még, hogy a végtagjai nagyon merevek, főleg a kezét nagyon nehezen tudom kiegyenesíteni.Ha ébren van, szinte nincs semmi arckifejezése, nem mosolyog, nagyon-nagyon ritkán pislog és nem nagyon néz ránk.Viszont mikor kezd elaludni, akkor sokat mosolyog és a szemeit félig kinyitja, pislog, a szemei össze-vissza cikáznak, kicsit fennakadnak.Nagyon aggódom, hogy nincs-e valami baja.És még egy tünet:néha a lábacskái beremegnek.Önök szerint ezek a tünetek utalhatnak bármilyen betegségre? Várom mielőbbi válaszukat. Köszönettel, Edit

        Dr. Kerekes Éva válasza a viselkedés témában

        Tisztelt Érdeklődő! hát így látatlanban nem tudom megítélni, megfelelően értékeli-e Ön azt, amit megfigyel, főleg, ha a kislány első gyermek. Én javasolnál, ha meg lehet oldani, a csecsemő fejlődésneurológiai, vagy neonatológiai vizsgálatát. Mindkét szakember megyei kórházakban rendel. Gyermekneurológiai vizsgálatot is kezdeményezhet, ha ilyen szakember van közelebb. De 2 hetesen a baba gyermekorvosa is sokat tud segíteni, megnyugtatni Önöket, ha nem lát semmi kórosat, vagy megfelelő szakemberhez irányítani, ha mégis bármilyen minimális gyanú merül fel. Az OEP által fentartott feljődésneurológiai, neonatológiai, gyermekneurológiai szakrendelések beutalókötelesek, de néhány helyen magánrendelések is elérhetőek. Megnyugtató leleteket és boldog, szorongásmentes babázást kívánok!


        Dr. Kerekes Éva
        neurológus, gyermekneurológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Kerekes Éva

        Kérdés: 2015. március 09., 12:14; Megválaszolva: 2015. március 10., 12:16

      • Kérdések és válaszok a témakörben: